כשיוצאים מהמעלית מגיעים למסדרון הקומה, ומיד אחרי הפנייה ימינה נמצאת הכניסה לטרסה. מיד כשתיכנסו תבחינו בסגנון הים תיכוני - מטבח פתוח, בר אלכוהול מרשים ועצי זית שמקשטים את המקום - וכל הטוב הזה תחת כיפת השמיים. יש כמה אפשרויות ישיבה - על בר המשקיף לכיוון שדרות ממילא, ספות נוחות וגם כסאות ושולחנות רגילים. ולמרות שאני ירושלמית - אני לא מתכוונת לפספס את הנוף אז ישבתי על הבר שפונה לשדרה, ומה אגיד לכם... פשוט הצלחתי לשכוח לרגע מכל הצרות. המוזיקה לא רועשת מדי, יש תחושת פרטיות בין שולחן לשולחן והשירות כמובן, ברמה גבוהה.
שף איציק ברק מזרחי, השף הראשי של המלון, ערך לא מעט שינויים בתפריט החדש שכולל מגוון מנות מחומרי גלם מקומיים דוגמת ירקות שורש ועשבי תבלין, אותם הוא רקח בעצמו. שימו לב: מחירי המנות נעים בין 40 ש"ח ל-90 ש"ח. ונעבור לאלכוהול: תפריט האלכוהול החדש פשוט מעולה, והוא כולל בין היתר מסע מקאלן שנבנה במיוחד לבר הטרסה ומשלב מהדורות מוגבלות מבית המזקקה. תוכלו לטעום את המהדורה המוגבלת A Night On Earth שנוצרה בהשראת ראש השנה הסקוטי, את ה-Classic cut במהדורת 2022, וכמובן, גולת הכותרת: Rare Cask שהתיישן בחביות המשובחות והנדירות ביותר - כל זה במחיר מיוחד של 450 ש"ח. נכון, זה בהחלט יקר אבל לא טעמתי וויסקי כזה בשום מקום.
המנות לא גדולות והמחירים בהתאם. הייתי ממליצה להזמין שלוש מנות ראשונות ולאחר מכן לחלוק שתיים או שלוש מנות עיקריות לצד קוקטייל בשקיעה ובאוויר הירושלמי - אין דייט רומנטי וסקסי כזה. לוולדורף אסטוריה יש את הקסם המלכותי שלו, אבל הוא לא רק מלון יוקרתי, יש בו משהו בגובה העיניים שעובר דרך האוכל המקומי וה"לא מתאמץ" שמוגש לכם בצלחת.