את הפוקאצ'ה ניתן לעצב בצורות שונות ובגדלים שונים בזכות הבצק הגמיש שלה: פוקאצ'ות אישיות, בינוניות, גדולות או רחבות, אובליות, עגולות או מוארכות. כאן היא בגרסתה העבה והמתובלת, אולם אתם יכולים להניח על בצק הפוקאצ’ה כל ירק ועשב תיבול האהובים עליכם.
הפוקאצ'ה היא לחם שכולו רושם. בלי הרבה עבודה אבל תמיד סוחטת מחמאות. החיסרון היחיד של הבצק הזה הוא שצריך להגישו מיד לאחר האפייה ולאכול אותו בעודו חם ומתפצפץ.
2. בכפות ידיים רטובות או בעזרת מרית סיליקון מבצעים ארבעה קיפולים בבצק, מתחילים עם חלק הבצק המרוחק מכם, מושכים אותו ומקפלים על הבצק. ממשיכים ולוקחים מהבצק מהצדדים תוך משיכה וקיפול על הבצק. מדי פעם מסובבים קלות את הקערה תוך כדי מתיחת הבצק וקיפולו. מכסים ומשהים לתפיחה נוספת במשך שעה וחצי.
3. משמנים היטב תבנית בשמן זית ומחממים תנור לחום גבוה של 245 מעלות.
4. מעבירים את הבצק אל התבנית המשומנת. יוצרים מעין גומות במרכז הבצק בעזרת דחיסת אצבעות הידיים בבצק התפוח כשהן משומנות היטב. יוצקים על הבצק את שמן הזית, מפזרים את השום הכתוש, התבלינים והמלח.
5. מתפיחים שוב את הבצק, במשך כ־15־10 דקות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום 245 מעלות במשך 15־20 דקות. הפוקאצ'ה מוכנה כשתחתית הבצק זהובה ופריכה.ד
ניסוי וטעימה
ואם אנו כבר באיטליה, חברת Violife המייצרת גבינות טבעוניות מרחיבה את מגוון המוצרים ללא לקטוז ומהצומח. כל המוצרים של החברה הם 100% טבעוניים ומתאימים לשומרי כשרות (כשרות בד"צ בית יוסף), לא מכילים אלרגנים, ללא חומרים משמרים ומועשרים בוויטמין B12.
בימים אלו משיקה החברה שני מוצרים חדשים: פרוסות מוצרלה - הטעם עדין ופרוסות המוצרלה מתאימות לכל שילוב ונהדרות לכריכים ולאפייה. משווקות באריזת 200 גרם. קרמית עם שום ועשבי תיבול – סוג של “גבינה” מתובלת במרקם קרמי שמתאימה למריחה, וכתוספת טעימה בפסטות ובקישים. משווקת באריזת 150 גרם.