אז במקום לשבור את הביצה על שפת קערה, כמו שנהוג לעשות, ההמלצה של המומחה היא לתת "מכה" עם הביצה פעם אחת על משטח מוצק ושטוח. כששוברים את הביצה על משטח, הסיכוי שחלקיקי קליפה או חיידקים ייכנסו לביצה קטן יותר.
בנוסף, נטען כי החלמון והחלבון נשמרים שלמים ולא מתערבבים עם שברי קליפה. לאחר המכה, הקליפה תיסדק לשני חלקים שניתן להפריד ביניהם בקלות, והחלמון והחלבון יגלשו החוצה מהקליפה ללא כל מאמץ. חשוב להכות את הביצה בעדינות! אם תכו חזק מדי היא עלולה להתנפץ, ואם חלש מדי, היא לא תישבר.