בפתחו של חודש ספטמבר והחזרה למסגרות הלימודים והשגרה, הכריכים זוכים למקום של כבוד. כריכים יכולים להיות מזינים, טעימים וקלים להכנה בתנאי שמשקיעים בהם מחשבה ואהבה.
למרות התפיסה המקובלת, שארוחת בוקר היא הארוחה החשובה של היום, מחצית (49.5%) מהישראלים אינם מקפידים לאכול באופן קבוע ארוחה זו. ככל שילדי הבית גדלים, המשפחה פחות מקפידה לאכול בקביעות ארוחת בוקר כאשר 57.9% מההורים לילדים עד גיל 6 מקפידים על כך, והורים למתבגרים בגילאי 13-18 יאכלו ארוחת בוקר פחות בקביעות (43.5%). כך עולה מסקר שתנובה ערכה באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה. המשמעות היא שברבים מימות השבוע בקרב חלק נכבד מהילדים ארוחת העשר היא גם ארוחת הבוקר שלהם.
ומה ההורים נותנים לילדיהם שבבית הספר ובגן? על פי הסקר הכריך הפופולרי ביותר להכנה הוא כריך עם חביתה (כ-20% מההורים מכינים אותו לילדיהם) ואחריו כריך עם גבינה לבנה או קוטג' (16%) וטוסט גבינה צהובה (11%). ממרח שוקולד גם בולט בכריך של ארוחת העשר (9% מההורים) ומעבר לחביתה, נוכחת גם הביצה הקשה (5% מההורים).