פלפל שחור היה מצרך פופולרי ביוון וברומא העתיקות, וזכה לפופולריות רבה עוד יותר בימי הביניים והרנסנס. כיום, וייטנאם מייצרת כ-39% מהפלפל השחור העולמי, אינדונזיה כ-15%, והודו וברזיל כ-10% כל אחת.
פלפל שחור מכיל תרכובות ביו-אקטיביות, כאשר הפיפרין שבו הוא החשוב ביותר. פיפרין הוא אלקלואיד טבעי המעניק לפלפל את טעמו החריף ואת תכונותיו הבריאותיות:
פלפל שחור מכיל מגוון ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמינים K, E, A, ויטמיני B, מנגן, נחושת, ברזל, סידן, זרחן, אשלגן, סלניום, אבץ וכרום.
פיפרין עלול ליצור אינטראקציות עם תרופות מסוימות. מומלץ להתייעץ עם רופא לפני שילוב פלפל שחור בכמויות גדולות בתפריט, במיוחד אם נוטלים תרופות מרשם.