"זהב שחור": הנה כל מה שלא ידעתם על התבלין שכולנו צורכים מדי יום

פלפל שחור הוא תבלין עתיק יומין שמעבר לטעמו המיוחד, מציע יתרונות בריאותיים רבים. שילובו במנות יומיומיות יכול לתרום לגיוון התפריט ולשיפור הבריאות. הנה כל מה שלא ידעתם על התבלין שכולנו צורכים מדי יום

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פלפל שחור
פלפל שחור | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה
פלפל שחור
פלפל שחור | צילום: אינג'אימג'

פלפל שחור היה מצרך פופולרי ביוון וברומא העתיקות, וזכה לפופולריות רבה עוד יותר בימי הביניים והרנסנס. כיום, וייטנאם מייצרת כ-39% מהפלפל השחור העולמי, אינדונזיה כ-15%, והודו וברזיל כ-10% כל אחת.

פלפל שחור מכיל תרכובות ביו-אקטיביות, כאשר הפיפרין שבו הוא החשוב ביותר. פיפרין הוא אלקלואיד טבעי המעניק לפלפל את טעמו החריף ואת תכונותיו הבריאותיות:

פלפל שחור מכיל מגוון ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמינים K, E, A, ויטמיני B, מנגן, נחושת, ברזל, סידן, זרחן, אשלגן, סלניום, אבץ וכרום.

פיפרין עלול ליצור אינטראקציות עם תרופות מסוימות. מומלץ להתייעץ עם רופא לפני שילוב פלפל שחור בכמויות גדולות בתפריט, במיוחד אם נוטלים תרופות מרשם.

תגיות:
אוכל
/
בריאות
/
תבלינים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף