רופא חשף: "הסלט האהוב הזה הוא 'סכנת נפשות' וחושף אתכם לזיהום"

גסטרואנטרולוג בכיר בבית החולים בארה"ב, הזהיר לאחרונה מפני הסכנות הטמונות בצריכת סלט זה. בראיון שנערך עמו, הוא ציין כי הסלט הזה מהווה קרקע פורייה להתפתחות חיידקים מזיקים העלולים לגרום להרעלת מזון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
היזהרו מהסלט האהוב
היזהרו מהסלט האהוב | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

על פי הנאמר בסרטון, סלט תפוח אדמה, בדומה למזונות אחרים המבוססים על מיונז, מהווה קרקע פורייה להתפתחות חיידקים מזיקים. כאשר הסלט נחשף לטמפרטורות חדר במשך זמן ממושך, כמות החיידקים יכולה להתרבות באופן דרמטי, מה שמגביר את הסיכון להרעלת מזון. בסרטון, רופאים נוספים שיתפו את הקהל בטיפים לבריאות, בהם:

- הימנעות ממזונות מעובדים: רופא אחד הזהיר מפני צריכת מזונות מתוקים מלאכותית.

- חשיבות הבטיחות: רופאים אחרים הדגישו את ההימנעות מצריכת מזון פג תוקף.

- תזונה בריאה: רופאים רבים הדגישו את החשיבות של תזונה עשירה בסיבים תזונתיים ושנת לילה טובה.

סלט תפוחי אדמה
סלט תפוחי אדמה | צילום: אינג'אימג'

לסיכום, בעוד שסלט תפוח אדמה הוא מאכל אהוב על רבים, חשוב להיות מודעים לסיכונים הבריאותיים הכרוכים בצריכתו. על ידי הקפדה על כללי היגיינה בסיסיים, ניתן לצמצם את הסיכון להרעלת מזון ולהנות מארוחות בטוחות וטעימות.

תגיות:
הרעלה
/
בריאות
/
מזון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף