לא רק לראש השנה: הסגולות שיגרמו לכם לזלול קערת רימונים מדי יום

הרימון הוא יותר מפרי יפה. הוא מקור מצוין לוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים ותורם לבריאות כללית טובה יותר. הנה כל מה שלא ידעתם על סודותיו של פרי החג הנחשק והמלכלך

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
רימונים
רימונים | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
רימונים
רימונים | צילום: עומר מסינגר, פלאש 90

ניתוח תזונתי מראה כי קערה אחת (144 גרם) של רימונים מכילה 93 קלוריות, 2.30 גרם חלבון, 20.88 גרם פחמימות ו-0.14 גרם שומן. שילוב הרימונים בתפריט היומי יכול לספק יתרונות בריאותיים רבים, בין אם נאכלים טריים, כמיץ או כתוספת למגוון מתכונים וסלטים.

אם אדם סובל מתנודות בלחץ הדם ולחץ דם גבוה, עליו לאכול רימונים. מחקרים שנערכו על אנשים עם לחץ דם גבוה מצביעים על כך שמיץ רימונים יכול לסייע בהורדת לחץ הדם הסיסטולי.

הוכח כי תמציות רימון מציגות תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי-פטרייתיות חזקות עם יעילות ייחודית. אכילת קערה של רימונים מדי יום משפרת את הגנות הגוף מפני מחלות.

מחקרים הראו כי צריכה קבועה של מיץ רימונים במשך חודש משפרת את הזיכרון החזותי. תוספת זו מבטיחה גם בטיפול באובדן זיכרון לאחר ניתוח לב ובמחלת אלצהיימר.

דוכן רימונים
דוכן רימונים | צילום: מרק ישראל סלם

אכילת קערה של רימונים לפני פעילות גופנית היא רעיון מדהים. הודות לתוכן הניטראט שלה, רימונים משפרים את זרימת הדם לשרירים כאשר הם נצרכים 30 דקות לפני פעילות גופנית, דבר שיכול להגביר את הביצועים האתלטיים. מיץ רימונים עשיר בוויטמין C ונוגדי חמצון ומגן גם על ליפידים בדם מפני חמצון ויכול למנוע טרשת עורקים. נמצא גם כי שמן זרעי רימון משפר את פרמטרי הליפידים אצל אנשים עם כולסטרול גבוה.

פוליפנולים ברימונים מציגים השפעות אנטי-אוקסידנטיות, אנטי-דלקתיות ואנטי-סרטניות, במיוחד נגד סרטן הערמונית והריאות, ובעלי תכונות כימו-מניעתיות נגד סרטן השד. אכילת קערה של רימונים מדי יום יכולה לספק תרכובות חיוניות המפחיתות דלקת ומספקות יתרונות במצבים כמו אוסטיאוארתריטיס על ידי תיקון סחוס פגום.

תגיות:
אוכל
/
בריאות
/
רימונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף