מרכיבים בהפתעה: מסתבר שלא ידעתם הכל על הסלט שלכם

סלטים הם מנות מגוונות, טעימות ומיוחדות. בניגוד למה שרבים חושבים, סלט אינו רק ירקות חתוכים בצורה כזו או אחרת, בתוספת עשבי תיבול ותבלינים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
סלט בורגול אדום
סלט בורגול אדום | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

סלטים הם מנות מגוונות, טעימות ומיוחדות. הבעיה עלולה להיות בהכנה: או שאוהבים להכין אותם, או שאוהבים שאחרים מכינים אותם עבורנו. סלט אינו נחשב לאוכל מסובך או מורכב להכנה, או לכזה שנדרשת מיומנות מיוחדת להכנתו, ובכל זאת חשוב להבהיר: סלט אינו רק ירקות חתוכים בצורה כזו או אחרת, בתוספת עשבי תיבול ותבלינים. כל מי שטעם אפילו את הסלט הפשוט ביותר, זה המורכב משלושה רכיבים בסיסיים – מלפפון, עגבנייה ובצל – יודע להבדיל בין הסלט הטוב והפריך לסלט המימי וחסר הטעם.

השבוע בחרתי בשני מתכונים להכנת סלטים. המתכון הראשון הוא לסלט בורגול שהכנתו אינה דורשת הרבה זמן ועבודה במטבח. זהו סלט עשיר בעשבי תיבול ובפירות מיובשים, ואפשר להוסיף לו גם פירות כתפוחים, רימונים או ענבים. במקרה זה לא נשתמש בבורגול הרגיל, שצבעו חום בהיר, אלא בדגן האדום. התוצאה המתקבלת צבעונית ומשובצת בהפתעות טעימות, והיא מתאימה להגשה חגיגית. המתכון השני, אף הוא מהיר הכנה, כולל פרחי כרובית שאותם מפצלים לפרחים קטנים, בשילוב עגבניות שרי ופיסטוקים עם רוטב חמצמץ שכולל סומאק ומקנה לסלט טעם נפלא.

סלט כרובית ועגבניות
סלט כרובית ועגבניות | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף