לא רק להאלווין: הדלעת שכובשת את המטבח הישראלי

עשירה בנוגדי חמצון, דלת קלוריות ומלאה בוויטמינים: למה הדלעת היא אחד המזונות הבריאים ביותר שתוכלו לאכול, ואיך תוכלו לשלב אותה בתפריט היומי שלכם? כל היתרונות במדריך המלא

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דלעת
דלעת | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
דלעת
דלעת | צילום: אינגאימג'

הדלעת עשירה בנוגדי חמצון

הצבע הכתום-אדמדם של הדלעת מעיד על תכולה גבוהה של אלפא ובטא-קרוטן, המפחיתים סיכון לסרטן ומהווים חומר מוצא לוויטמין   A,החשוב למערכת החיסון, וכן של לוטאין, נוגד חמצון החשוב לבריאות העיניים .בנוסף, הדלעת מכילה ויטמין E, נוגד חמצון יעיל התורם בין היתר גם לבריאות העור.

הדלעת עשירה במינרלים חיוניים

הדלעת מכילה אשלגן, מינרל החשוב להפחתת סיכון ליתר לחץ דם ומחלות לב וכן תורם לחוזק העצמות. 100 גרם דלעת מכילים כ 7% מתצרוכת האשלגן המומלצת ליום.

הדלעת מכילה ברזל, מינרל חיוני ליצירת כדוריות דם אדומות ולהובלת חמצן לתאי הגוף. 100 גרם דלעת מכילים כ 10% מתצרוכת הברזל המומלצת ליום לנשים וגברים מעל גיל 50.

איילת מרטין
איילת מרטין | צילום: ניק צ'ולפאק

הדלעת מהווה מקור לסיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים חשובים לבריאות מערכת העיכול, תורמים לתחושת השובע ומאטים ספיגת סוכר וכולסטרול ממערכת העיכול לדם. מומלץ לצרוך 25-30 גרם סיבים תזונתיים ביום.

גמישות קולינרית

אחד היתרונות הגדולים של הדלעת הוא הגמישות שלה במטבח. ניתן להכין ממנה מרקים, תבשילים, מאפים, ואפילו קינוחים. בסודקסו, אנחנו משלבים דלעת במגוון מנות - ממרק דלעת קרמי ועד לקישים וסלטים צבעוניים וכמובן שתמיד תמצאו אותה במרק הירקות לקוסקוס.

טיפים לשילוב דלעת בתפריט

תגיות:
מתכונים
/
דלעת
/
בריא
/
האלווין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף