ברוחב הלב: יצאנו לאכול ולא עלה לנו ביוקר

דווקא כשהמלחמה מסרבת להגיע אל סופה ונדמה שבילוי במסעדות הופך להיות פריבילגיה ששמורה לאירועים מיוחדים בלבד, תפסו את עינינו מספר מסעדות עם הצעות שמחזירות את הכבוד לשולחן, או יותר נכון – את ההנאה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בראנץ יין ויני קולטורה
בראנץ יין ויני קולטורה | צילום: שי מור
2
גלריה

שוק המסעדות נאלץ בשנים האחרונות לגלות גמישות ששמורה לספורטאים אולימפיים. אם זו הקורונה שאילצה את המסעדנים להוציא ארגזים ולהתאים עצמם לבילויי רחוב, או כמו עכשיו – יוקר המחייה שהביא מסעדנים איך מעניקים לסועדים חוויה עשירה במחיר שעושה שכל.

בצל ידיעות על מסעדות שנסגרות הצלחנו למצוא כמה מסעדות עם הצעות שנשמעו כמו חלום, בתקופה כזאת בה בילוי במסעדה יכול להיות עול כלכלי לא קטן. כמה חלום? ובכן, איך נשמע לכם פתיחת שולחן עם המבורגר ותוספות ללא הגבלה?

המבורג, מסעדת המבורגרים, רחובות

בין המנות העיקריות שהמבורג מציעים בתפריט "על הנייר" אפשר למצוא המבורג 250 גרם, מנת הדגל של המסעדה, קלאסי 220, כריך אסאדו, בשר מפורק בסילאן דבש ורוטב קרמל, רוקט, בצל ספרדי, שום קונפי, צ'ימיצ'ורי, ביצת עין, איולי צ'יפוטלה, בורגר רדיפיין ועוד.

תפריט "על הנייר" מוגש בכל ימות השבוע למעט יום שישי מהשעה 18:00 ועד אחרון הלקוחות.

עוד לא הספקנו להתרגל לעובדה שיש בר יין בראשון לציון, והנה הוא מפתיע אותנו עם מושג נוסף: בראנץ' יין. אנשי פיצריית הרחוב "סה טו" הממוקמת ברוטשילד ראשון לציון פתחו בר יין, כזה עם מבחר יינות מקומיים ולא רק, במחירים שלא צורמים. כעת הם משיקים בראנץ' שמוגש במקום מדי שישי בין 11:00 ל-16:00 – בקניית בקבוק יין ותוספת של 60 ₪ לסועד, השולחן מקבל מבחר משתנה של מנות עשירות (ברובן מבוססות טאבון), אשר מתמלאות ללא הגבלה.

כן, צלחות שאפשר למלא שוב. לא משהו שנשמע סביר, אבל כך הדבר. בין המנות שיוצאות בבראנץ' הראשל"צי אפשר למצוא סלט ענבים, עלים ואגוזים על מצע לאבנה, מליטות בטאבון לצד פסטו כוסברה, ברוסקטות משתנות, פטריות יער ופרמזן, ועוד.

הבופה של טנדורי
הבופה של טנדורי | צילום: יח''צ

טנדורי, הרצליה

מי שאימצה כבר לפני שנים את גישת השפע היא רינה פושקרנה, שנחשבת לאם המטבח ההודי בארץ. פושקרנה, שהציגה לישראלים את המטבח ההודי עוד הרבה לפני שכל אחד מאיתנו היה מבקר קולינריה, מגישה במסעדה הוותיקה שלה בהרצליה את אחת ההצעות הטעימות והמשתלמות: בופ הצהריים.

בופה, הוא קונספט אהוד מאוד בתת היבשת. אם זה בחתונות ואירועים, אם זה במסעדות. ההודים אוהבים את הבופה שלהם, ואחרי ביקור צהריים בטנדורי הרצליה גם אתם תאהבו.

פושקרנה מציעה ב-78 שקל ארוחת צהריים הכוללת מגוון מאכלים הודיים משתנים, בסגנון בופה, ללא הגבלה. במחיר 88 שקל תקבלו גם נאן ושתייה לבחירה – מיץ / בירה / יין.

תגיות:
ביקורת אוכל
/
מסעדה
/
מסעדות
/
הרצליה
/
המבורגרים
/
רחובות
/
אוכל הודי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף