להכנת צ'אי מסורתי מבשלים את התה השחור בסיר עם מים, מוסיפים חלב רגיל או חלופות טבעוניות כמו חלב סויה או שיבולת שועל, מתבלים בתערובת התבלינים ומחממים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהתערובת מתמזגת לחלוטין ומגישים חם. ואיך מכינים צ'אי לאטה? בקלות. חולטים תיון עם 3/4 כוס מים רותחים למשך 3 דקות שבסיומן ניתן להוציא או להשאיר את התיון. לאחר מכן ניתן מוסיפים מייפל, דבש, סוכר או סילאן במידה הרצויה ומערבבים קלות. מקציפים חלב – מכל סוג שאוהבים ומוסיפים לכוס. מעטרים במקל קינמון או בכל תוספת מפנקת אחרת.