לאטה תה: ככה תכינו צ'אי חם ומפנק

אם אתם אוהבים להתחיל את היום עם משקה חם ומנחם או פשוט אוהבים לגלות טעמים חדשים, יש לכם מה ללמוד על הצ'אי ההודי. גלו את הקסם שלו, איך מכינים אותו, ומה הופך אותו לכזה מסתורי ומיוחד וגם בריא לגוף ולנפש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חם ארומטי ומהפנט. צ'אי הודי מסורתי
חם ארומטי ומהפנט. צ'אי הודי מסורתי | צילום: אינג אימג'
5
גלריה
תערובת תבלינים חמים ומחזקים. צ'אי מסאלה
תערובת תבלינים חמים ומחזקים. צ'אי מסאלה | צילום: אינג אימג'
תיבת מיקס צ'אי TLAB ויסוצקי. 69 שקלים. להשיג און ליין
תיבת מיקס צ'אי TLAB ויסוצקי. 69 שקלים. להשיג און ליין | צילום: יוסי מור
Pink Chai ויסוצקי במהדורה מוגבלת 17.90-19.90 שקלים
Pink Chai ויסוצקי במהדורה מוגבלת 17.90-19.90 שקלים | צילום: יחצ

להכנת צ'אי מסורתי מבשלים את התה השחור בסיר עם מים, מוסיפים חלב רגיל או חלופות טבעוניות כמו חלב סויה או שיבולת שועל, מתבלים בתערובת התבלינים ומחממים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהתערובת מתמזגת לחלוטין ומגישים חם. ואיך מכינים צ'אי לאטה? בקלות. חולטים תיון עם 3/4 כוס מים רותחים למשך 3 דקות שבסיומן ניתן להוציא או להשאיר את התיון. לאחר מכן ניתן מוסיפים מייפל, דבש, סוכר או סילאן במידה הרצויה ומערבבים קלות. מקציפים חלב – מכל סוג שאוהבים ומוסיפים לכוס. מעטרים במקל קינמון או בכל תוספת מפנקת אחרת.

צ'אי כורכום לאטה של ליטל שניצר
צ'אי כורכום לאטה של ליטל שניצר | צילום: אינג אימג'
תגיות:
חלב
/
שקדים
/
משקה חם
/
תבלינים
/
יום התה הבינלאומי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף