טיקטוקר בעל 175 אלף עוקבים יוצא נגד אחד המרכיבים הבסיסיים ביותר ברוטב הבולונז המסורתי, וטוען: "זה פשוט דוחה". בסרטון ויראלי שעורר סערה ברשת, השף מסביר למה העגבניות - בין אם מקופסה או טריות - הן טעות קולינרית חמורה.
הוויכוח על הבולונז המושלם לא מסתיים בסוגיית העגבניות. שפים מקצועיים מצביעים על טעות נפוצה נוספת שעלולה לקלקל את המנה - בחירת הפסטה. לדבריהם, השימוש הנפוץ בספגטי הוא טעות חמורה, שכן האטריה הדקה אינה מסוגלת להתמודד עם הרוטב הסמיך. "בזכות צורתה הרחבה, טליאטלה טרייה היא האופציה האידיאלית לרוטב סמיך מבוסס בשר," מסבירה השפית סופי מחברת Gousto. "טליאטלה טרייה היא תענוג אמיתי, במיוחד כשמגלגלים אותה על המזלג בזמן הארוחה".