שמן זית, מהמרכיבים העתיקים והחשובים במטבח העולמי, זוכה להערכה רבה בזכות טעמו העשיר ותרומתו המשמעותית לבריאות. תהליך הפקתו המסורתי, הכולל קטיף זיתים טריים, כתישתם למשחה והפקת השמן בלחיצה, מייצר נוזל זהוב בעל טעם קטיפתי עשיר שמשדרג כל מנה. לפי אתר Eating Well, שמן זית מכיל ריכוז גבוה של נוגדי חמצון ותרכובות צמחיות המועילות לבריאות במגוון דרכים.
מחקרים מראים שתרבויות המשלבות שמן זית בתזונתן היומית נהנות מיתרונות בריאותיים משמעותיים. להלן חמשת היתרונות המרכזיים של שילוב שמן זית בתזונה מאוזנת:
חשוב מאוד לא להשאיר את השמן חשוף לאוויר לזמן ממושך ולסגור היטב את הבקבוק לאחר כל שימוש, שכן חשיפה לאוויר גורמת לתהליך כימי הידוע כחמצון שומנים, המוביל להתקלקלות השמן ולריח רע. המומחים ממליצים להשתמש בשמן תוך מספר חודשים מפתיחת הבקבוק כדי ליהנות מטעמו המיטבי ומיתרונותיו הבריאותיים המרביים.