סולידריות במטבח: פרויקט הקדרות שמחבר בין בשלניות מפונות

רוסלה רומנית לצד אושפלאו קווקזי: בפרויקט מיוחד חברו בשלניות מפונות מהצפון למומחיות מ"מרינדו" כדי ליצור סדרת קדרות חורף מסורתיות • "זה נותן תחושה של בית"

מיטל שרעבי צילום: פרטי
סיר של חורף, מרינדו
סיר של חורף, מרינדו | צילום: אנטולי מיכאלו
2
גלריה

בימים הקרים של החורף, כשהגעגועים הביתה מתעצמים, משיקה רשת קצביות הבוטיק מרינדו יוצאת בפרויקט מיוחד המחבר בין המטבח המסורתי לסיפור הישראלי העכשווי. בשיתוף פעולה יוצא דופן, חברו בשלניות מומחיות לנשים שפונו מבתיהן בצפון, כדי ליצור סדרת תבשילי קדרה המבטאת את קיבוץ הגלויות של המטבח הישראלי.

לטובת הפרויקט גייסה הרשת נבחרת של בשלניות מומחיות וחיברה אותן לבשלניות מישובי הצפון שפונו מבתיהן. יחד הן יצרו ארבעה מתכונים מסורתיים שעברו במשפחותיהן מדור לדור, עדכנו אותם בעזרת נתחי בשר איכותיים והפכו אותם למארזים המכילים את כל חומרי הגלם הדרושים להכנה ביתית.

המפונות שלוקחות חלק ב''סיר של חורף''
המפונות שלוקחות חלק ב''סיר של חורף'' | צילום: אנטולי מיכאלו

כל מארז מכיל את כל הרכיבים הדרושים - נתחי בשר, קטניות או דגנים ותבלינים - יחד עם מתכון מפורט והוראות הכנה. נשאר רק להוסיף מעט רכיבים, לבשל ולהמתין שהמטבח יתמלא בניחוחות של חורף ובית.

את הקדרות ניתן לרכוש בקצביות מרינדו או באתר הרשת במחיר של 249-269 שקל, כולל סיר אמייל צבעוני.

תגיות:
אוכל
/
חורף
/
חמין
/
צפון
/
מפונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף