על חורבות המבשלה המיתולוגית בתל אביב: הבירה שמשנה את חוקי המשחק

במקום בו פעלה מבשלת דאנסינג קאמל, חלוצת מבשלות הבוטיק בישראל, נפתחה White Rabbit - מבשלה חדשה המתמחה בייצור IPA מודרני. 'אנחנו מביאים בירה בסטנדרטים בינלאומיים', מבטיחים במקום

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
כוסות בירה
כוסות בירה | צילום: אינג אימג'

"פתחנו בטיימינג מאתגר למדינה, אבל המטרה שלנו ברורה - להביא בירה בסטנדרטים בינלאומיים", מסבירה חסון במשרדי המבשלה ברחוב התעשייה 12. "אנחנו מקפידים על איכות הבירה, על חדשנות, על תהליכי העבודה ועל המכשור המתקדם ביותר".

המבשלה מתמחה בייצור שלושה סוגי IPA, אך עם טוויסט מודרני. "IPA היא בירה מהמאה ה-18 שתוכננה לשרוד מסעות ארוכים בזכות כמות גדולה של כשות", מסביר שלו. "בעבר זו הייתה בירה מרירה מאוד, אבל היום אנחנו לוקחים אותה לכיוון חדש - הצד הרך והארומטי, עם ניחוחות של פירות טרופיים, לי'צי, מנגו ופסיפלורה".

דווקא הכשות, שבעבר שימש לשימור, מהווה היום אתגר. "הכשות קצת מאיימת על הבירה, ולכן ה-IPA צריכה להיות טרייה מאוד," מדגיש שלו. המבשלה התמודדה עם האתגר באמצעות השקעה במערכת מזיגה חדשנית. "איתרנו מכונה שמונעת חדירת חמצן לבירה, כך שהחבית יכולה להישמר בקירור לאורך זמן".

"כשאנחנו מנגישים את הבירה שלנו כ-IPA, אנחנו פונים לקהל הרחב," אומרת חסון. "בירת ה-Day Dream שלנו היא קלילה במיוחד. זו המטרה שלנו - להראות ש-IPA זה לא מה שהיה בעבר. אפילו אנשים שאוהבים יין יכולים להתחבר לזה," מוסיף שלו.

תגיות:
תל אביב
/
בירה
/
בירה בתל אביב
/
מבשלות
/
מבשלת בירה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף