אין מתוק בלי מר: חוגגים את יום השוקולד המריר

הוא לא לכל אחד. יש לו את היכולת לעורר רגשות עזים שנעים בין הערצה לא מוסברת לאנטי מוחלט. היום, ביום השוקולד המריר, זה הזמן להכיר את הקסם שבמרירות, וגם - מי אמר ששוקולד זה לא בריא? אנחנו כאן לתקן

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אוהבים או שונאים? שוקולד מריר
אוהבים או שונאים? שוקולד מריר | צילום: אינג אימג'
2
גלריה

הוא כל כך מיוחד שלמרות שיום השוקולד הבינלאומי נחגג בכל שנה ב-7 ביולי, לשוקולד המריר הוקדש יום משלו, וזה ממש היום, ב-10 בינואר. שוקולד מריר נחשב לאחד מהמאכלים האהובים ביותר בעולם, לא רק בזכות טעמו הייחודי, אלא גם בשל היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שהוא מציע. מדובר בשוקולד המכיל אחוז גבוה של קקאו, לרוב מעל 50%, כאשר כמות הסוכר שבו נמוכה משמעותית מזו של שוקולד חלב או שוקולד לבן.

הטעם המריר של השוקולד הופך אותו למרכיב אהוב, הן בקינוחים והן במנות מלוחות. הוא משמש להכנת עוגות, טראפלס, גלידות, ואף משתלב ברטבים למנות בשר ייחודיות. כמו כן, שוקולד מריר נחשב לבחירה פופולרית לצד יינות אדומים או קפה איכותי.

מחקרים הראו כי צריכה מתונה של שוקולד מריר עשויה לשפר את בריאות הלב, להפחית את רמות הכולסטרול הרע ולשפר את זרימת הדם. בנוסף, הוא עשיר במינרלים כמו מגנזיום, ברזל ואבץ. ועוד לא דיברנו על ההשפעה שלו על הנפש, שהיא ככל הנראה, בלתי מדידה. שוקולד מריר הוא לא רק פינוק טעים, אלא גם מאכל בעל ערך תזונתי ומרכיב תרבותי עשיר. צריכתו במידה נכונה יכולה להוות תוספת מהנה ובריאה לכל יום.

מי אמר ששוקולד זה לא בריא?

"בנוסף, האחוז הגבוה של מוצקי הקקאו, 70% ומעלה, לצד הפלבונואידים שבו, עשוי להוריד את לחץ הדם והכולסטרול הרע (LDL) לשפר את גמישות כלי הדם וזרימת הדם, ובכך לסייע בשמירה על בריאות הלב. גם אנשים שסובלים מלחץ דם גבוה יפיקו תועלת מהשוקולד המריר 70%, ממחקר שפורסם בכתב העת The British Journal of Nutrition עולה שצריכת קקאו מריר עשויה להפחית את לחץ הדם. תפקודי המוח מרוויחים אף הם, ביכולתם של הפלבונואידים משפרים את זרימת הדם למוח ותומכים בתפקוד הקוגנטיבי – כך שהם משפרים את תפקוד המוח ותומכים בזיכרון".

"יחד עם זאת חשוב לזכור שלמרות שהשוקולד המריר נחשב לבריא יותר, הוא עדיין עם כמות קלוריות וסוכר גבוהים, כך שיש ביכולתו לפגום בתהליך של שמירה או ירידה במשקל, ועל חולי סכרת או בעלי סוכר גבולי להישמר ולמנוע את עליית ערכי הסוכר בדם. ב-100 גרם שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו יש כ-600 קלוריות, 34 גרם פחמימות ש-30 גרם מקורם בסוכרים כ-7 גרם חלבון וכ-40 גרם שומן שמתוכם כ-20 גרם שומן רווי. לסיכום, כמו בכל דבר טוב, הכל תלוי במינון. 4 קוביות שוקולד מריר 70% ומעלה ביום יכולה להיות חלק מתפריט תזונה בריא ומאוזן".

חייבים לטעום

מוס שוקולד מריר
מוס שוקולד מריר | צילום: Küppersbusch studio

מוס שוקולד מריר מפנק

באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

תגיות:
שוקולד
/
שוקולד מריר
/
יום בינלאומי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף