מסורת הקרואסונים המיוחדת של "מאפיית לחמים" חוזרת זו השנה השביעית, כשהפעם היא מביאה איתה לא פחות מ-20 קרואסונים ייחודיים המציגים את מיטב התוצרת החקלאית והקולינרית הישראלית. הפופ-אפ, שיתקיים בין ה-30.1 ל-7.2, יארח השנה את הקונדיטור המוערך עדי פרץ ("מטרלו"), בהופעת פרידה מיוחדת לפני מעברו לבודפשט.
שפט מוסיף: "אני מתרגש מאוד לארח אצלנו חבר יקר ומוכשר - עדי פרץ מ'מטרלו', שנאלץ לסגור את המאפייה בעין זיוון שברמת הגולן בעקבות המלחמה. ימים ספורים לפני שיעבור להגשים את חלומו הבא מעבר לים, הוא יתארח בפופ-אפ עם הקרואסונים המדהימים שלו ויבוא לחיבוק אחרון עם הקהל הישראלי".
"יש כאן סגירת מעגל מאוד מיוחדת מבחינתי, מכיוון שבתחילת דרכה של 'מטרלו', עוד לפני שהתחלתי לייצר את בצקי הקרואסונים בעצמי, נהגתי לרכוש מ'מאפיית לחמים' את הבצק של הקרואסונים. החיבור עם אורי הכי טבעי בעולם, ולמעשה זו תהיה ההזדמנות האחרונה לאכול את הקרואסונים של 'מטרלו' בישראל, לפחות בשנים הקרובות", מספר עדי פרץ.
בין הקרואסונים המיוחדים שיוצעו בפופ-אפ: גבינת ברי וריבת תות – עם ברי בקר "משק יעקבס" וריבת תות בבישול איטי עם גרגירי פלפל שחור (29 שקל); המקושקשת לקס – מקושקשת מביצי חופש אורגניות "משק עפאים", סלמון מעושן, גבינת שמנת והנבטים שלנו (29 שקל); ספנקופיטה – תרד טרי, תערובת גבינות ובצק פילו בשמן זית קורנייקי "מסיק קיבוץ מגל". מחווה למאפה של יקי שגיא מקיבוץ בארי, חלק מההכנסות עובר לשיקום הקיבוץ (29 שקל); קרואסונים מיוחדים של מטרלו, כולל גבינות ויין עם קרם גבינה וג'לי יין אדום (33 שקל), וצ'אי שיבולת שועל מ"חבשוש" (33 שקל).
הפופ-אפ יפעל בכל חנויות מאפיית לחמים ברחבי תל אביב ורמת השרון, וכן בחנות האונליין (משלוח/איסוף), החל מהשעה 10:00 (בימי שישי מ-9:00) ועד גמר המלאי.