בישראל של 2025, כשמסעדת בשרים חדשה נפתחת בתל אביב, קשה להתרגש. אבל ברגע שנכנסנו לפסאדור, שנפתחה לאחרונה ברחוב יגאל אלון, הבנו שמשהו כאן שונה. הריח המשכר של בשר על האש, הצחוק המתגלגל מהשולחנות הסמוכים, והחלל המעוצב בחמימות - כל אלה יצרו אווירה שהזכירה יותר מסעדה משפחתית בריו מאשר מסעדת בשרים תל אביבית.

הפסאדור, המגיע מהמסורת הברזילאית, הוא חותך בשר מיומן שאחראי על חיתוך והגשת הנתחים ישירות לשולחן הסועדים. במסעדה החדשה של רן דור-חי (מוזיאון הוויסקי, אוסקר ווילד), הפסאדורים הם הכוכבים האמיתיים. הם מסתובבים בין השולחנות עם להבים מושחזים ונתחי בשר מפתים, ומציעים אותם ברוחב לב שמזכיר ארוחת שישי אצל סבתא - רק שכאן, במקום להתעקש שתיקח עוד חתיכה אחת, הם חותכים אותה בדיוק בעובי המושלם מול העיניים.

פאסדור (צילום: אסף קרלה)
פאסדור (צילום: אסף קרלה)

כשהגיעה הפיקנייה הברזילאית (שפיץ צ'אך), שנצלתה באיטיות על גריל פחמים מסתובב, הבנו למה כולם מדברים על הטכניקה הזו. הבשר היה עסיסי להפליא, עם שכבת שומן מחורצת שהעניקה לו עומק טעמים מפתיע. האסאדו המעושן שהגיע אחריו היה רך כחמאה, והתבלינים הארומטיים השתלבו בטעמי העישון בצורה מושלמת.

כל זה ועוד לא אמרנו מילה על התוספות, כי בין לבין עוד הספקנו לזלול בתאווה מהפוקצ'ה הטרייה שהגיעה לשולחן, והצ'ימיצ'ורי שליווה אותה היה מהטובים שטעמנו. הירקות מהטאבון, במיוחד הסלק והקולורבי, קיבלו ניחוח עישון עדין שהפך אותם למנה בפני עצמה. מזל שהגיעו לשלוחן גם סלט עלים וכרוב, שגרמו לנו להרגיש שאנחנו מאזנים מעט את רמת השחיתות.

פאסדור  (צילום: אסף קרלה)
פאסדור (צילום: אסף קרלה)

החוויה בפסאדור מבוססת על תפריט קבוע (Fix Menu) - עשר מנות בשר שמגיעות בזו אחר זו, כולל נתחים כמו אונטריב מפורק, בריסקט מעושן, וצוואר טלה שמבושל על העצם. יש אפשרות לריפילים, אבל אחרי שטעמנו את כל המנות, קשה היה לדמיין שמישהו באמת צריך תוספת.

המחיר - 280 שקל לסועד - אמנם במחשבה ראשונה זה נשמע לא זול, אבל בהתחשב באיכות הבשר, במגוון המנות ובחוויה הכוללת, מדובר בתמורה הוגנת ואפילו הוגנת מאוד. תוספת של 40 שקל מעניקה שתייה חופשית, כולל יין ובירה, מה שהופך את הארוחה למושלמת לאירועים חברתיים.

פאסדור  (צילום: אסף קרלה)
פאסדור (צילום: אסף קרלה)

השירות ראוי לציון - המלצרים היו קשובים ונעימים, והפסאדורים עצמם שילבו מקצועיות עם חום אנושי שהזכיר לנו למה אנחנו כל כך אוהבים לאכול במסעדות. כשאחד מהם הסביר בתשוקה על תהליך העישון של הבריסקט, הרגשנו שאנחנו לא רק אוכלים ארוחה, אלא לומדים על אמנות הבשר.

בסוף הערב, כשהמלצר הציע קינוח - פחזנייה XL עם קרם שוקולד לבן מקורמל או קסטה אמסטרדם - כמעט שסרבנו, אבל כולם יודעים שלקינוחים יש קיבה נוספת, ולא הצטערנו - גם לאור העובדה שהם היו פרווה.

מחיר: 280 שקל לאדם + 40 שקל לשתייה חופשית
כתובת: יגאל אלון 94, תל אביב (כשר)