היום (9.2) מציין העולם את יום הפיצה הבינלאומי, ולרגל החגיגות, רשתות הפיצה הגדולות בישראל חושפות את הנתונים המעניינים על הרגלי הצריכה של הישראלים. מסתבר שאנחנו אוכלים יותר, מעדיפים זיתים, ובעיקר - אוהבים לחגוג עם המשפחה.
העיר שאוהבת פיצה
תל אביב מחזיקה בתואר "שיאנית הפיצה" של ישראל, כשאחריה מדורגות רחובות ורמת גן. הבירה גם מובילה בהזמנות פיצה טבעונית. לעומת זאת, נצרת מחזיקה בשיא אחר: העיר שמזמינה את הפיצות ה"מושחתות" ביותר, עם כמעט 40% מההזמנות הכוללות תוספות בשריות או דאבל צ'יז.
התוספות האהובות
לפי סקר שערכה רשת פיצה האט, הזיתים הם התוספת האהובה ביותר על הישראלים, ואחריהם מדורגות פטריות ותירס. מעניין לגלות שיש הבדלים אזוריים: בעוד שבדרום הארץ פטריות הן התוספת המובילה, במרכז ובצפון מעדיפים זיתים. הישראלי הממוצע מזמין 1.8 תוספות לפיצה, אך בנצרת השיא עומד על 3.4 תוספות למגש.
לפי נתוני פאפא ג'ונס, הישראלי הממוצע אוכל 3.3 משולשי פיצה בכל הזמנה - עלייה של 10% ביחס ל-2022. 50% מהישראלים אוכלים פיצה עם המשפחה, 20% עם בן/בת הזוג, ו-10% באירועים מיוחדים. השעות העמוסות ביותר להזמנות הן בין 18:30 ל-22:00.