היום (9.2) מציין העולם את יום הפיצה הבינלאומי, ולרגל החגיגות, רשתות הפיצה הגדולות בישראל חושפות את הנתונים המעניינים על הרגלי הצריכה של הישראלים. מסתבר שאנחנו אוכלים יותר, מעדיפים זיתים, ובעיקר - אוהבים לחגוג עם המשפחה.

העיר שאוהבת פיצה

תל אביב מחזיקה בתואר "שיאנית הפיצה" של ישראל, כשאחריה מדורגות רחובות ורמת גן. הבירה גם מובילה בהזמנות פיצה טבעונית. לעומת זאת, נצרת מחזיקה בשיא אחר: העיר שמזמינה את הפיצות ה"מושחתות" ביותר, עם כמעט 40% מההזמנות הכוללות תוספות בשריות או דאבל צ'יז.

פיצה האט (צילום: אסף קרלה)
פיצה האט (צילום: אסף קרלה)

התוספות האהובות

לפי סקר שערכה רשת פיצה האט, הזיתים הם התוספת האהובה ביותר על הישראלים, ואחריהם מדורגות פטריות ותירס. מעניין לגלות שיש הבדלים אזוריים: בעוד שבדרום הארץ פטריות הן התוספת המובילה, במרכז ובצפון מעדיפים זיתים. הישראלי הממוצע מזמין 1.8 תוספות לפיצה, אך בנצרת השיא עומד על 3.4 תוספות למגש.

לפי נתוני פאפא ג'ונס, הישראלי הממוצע אוכל 3.3 משולשי פיצה בכל הזמנה - עלייה של 10% ביחס ל-2022. 50% מהישראלים אוכלים פיצה עם המשפחה, 20% עם בן/בת הזוג, ו-10% באירועים מיוחדים. השעות העמוסות ביותר להזמנות הן בין 18:30 ל-22:00.

פיצה דומינוס בצורת לב (צילום: אנטוניו מיכאלו)
פיצה דומינוס בצורת לב (צילום: אנטוניו מיכאלו)

ומה עושים עם השאריות?
אחת השאלות המעניינות היא מה עושים עם הפיצה שנשארה: 58% מכניסים למקרר, 30% מקפיאים, ו-9% משאירים על השיש. למחרת, 48% מחממים בתנור או טוסטר, 45% במיקרוגל, ו-7% אוכלים קר.

ואי אפשר בלי מבצעים:

הרשתות הגדולות מציינות את יום הפיצה הבינלאומי עם שורת מבצעים: דומינו'ס מעניקה פיצה משפחתית חינם בקניית פיצה משפחתית באיסוף עצמי, או פיצה ב-49.9 שקל בקניית שתי פיצות במשלוח. לקראת יום האהבה, החברה משיקה גם פיצה בצורת לב במחיר 72.9 שקל, או במסגרת מארז מיוחד הכולל קינוח פופים שוקולד ב-83 שקל.

מסעדת סילו בחולון מציינת את החג עם שבוע "פיצה לפי מטר" מיוחד (4-11.2). המסעדן ברנרדו בלחוביץ' הרכיב תפריט המשלב טעמים דרום אמריקאיים על בסיס בצק מחמצת שעובר 48 שעות התפחה. בין המנות המיוחדות: פיצת SAMBA עם בטטות מקורמלות ובצל צלוי, ופיצת דלעת ופורצ'יני עם רוטב שמנת טרטופו. התפריט כולל גם אפשרויות טבעוניות וללא גלוטן.

פאפא ג'ונס (צילום: אמיר מנחם)
פאפא ג'ונס (צילום: אמיר מנחם)

פיצה ויין באפרטיבו משתלם במסעדת אליעזר - 25% הנחה על כל התפריט לשבוע החל מה-9.2.25 בין השעות 17:00 ל- 20:00. המסעדה, ברחוב אליעזר בן יהודה 126 ת"א, מציעה פיצת שף אפויה בטאבון בייבוא אישי מאיטליה, מתאימה לשומרי הכשרות ודואגת גם לצמחונים ולטבעונים. הפיצה מוגדרת כנענית, מחברת את הטעם האיטלקי והאמריקאי לחך הישראלי והמטבח האזורי. הבצק נעשה ללא שמן כלל, היא דקה אך לא מידי, קראנצ'ית ואינה שומנית. לצד המרגריטה הקלאסית עם המוצרלה [לטבעונים קיימת אופציה לגבינת "אנסטסיה"], יש גם מבחר פיצות לא שגרתיות בתוספת ברי ודבש, אנשובי בצלים, שמנת תרד, פסטו ירוקה, פטריות ושמנת כמהין. כולן מוגשות עם שני רטבים: שרי צהובות שרופות ופסטו ירוקים.

פיצה נאצ'וס וטבסקו חריפה  (צילום: פפושה אלכסנדר)
פיצה נאצ'וס וטבסקו חריפה (צילום: פפושה אלכסנדר)

כשחריף פוגש פיצה: שיתוף פעולה מפתיע בין מותג רוטב הפלפלים העולמי TABASCO® לרשת פיצה יואב מביא לעולם טעם חדש ולוהט במיוחד: פיצת נאצ'וס ו-TABASCO חריפה אש. הפיצה החדשה, שתושק היום (9.2) ותיכנס לתפריט הקבוע של הרשת, מציעה חוויה קולינרית ייחודית המשלבת רוטב עגבניות מתובל בטבסקו הבנרו, נאצ'וס פריכים, גבינת מוצרלה מותכת ופרוסות פלפל חריף. הפיצה מוגשת עם טפטוף נוסף של טבסקו ודיפ פיקנטי במחיר של 79.90 ש"ח למשפחתית, עם אפשרות להזמנה בגרסה טבעונית וללא גלוטן.

פיצה קפואה, קשת טעמים (צילום: יח''צ)
פיצה קפואה, קשת טעמים (צילום: יח''צ)

מהפיצרייה למקפיא: הביתי בעוד רשתות הפיצה חוגגות, גם שוק הפיצות הקפואות מתחדש. רשת קשת טעמים משיקה את VALPIZZA - סדרת פיצות פרימיום מתוצרת איטליה במחיר נגיש של 27.90 שקל. הפיצות, המיוצרות במפעל מוביל בבולוניה, מגיעות בשלושה טעמים: מרגריטה, זיתים ופיצת ארבע גבינות, כשבהמשך צפויים להגיע טעמים חדשים כמו פיצה ביאנקה ופיצה עם בצק עבה ועגבניות שרי.