כך אוכלים הישראלים פיצה - כל הנתונים המפתיעים ליום הפיצה הבינלאומי

מהתוספת האהובה ועד העיר שמזמינה הכי הרבה: לרגל יום הפיצה הבינלאומי, הרשתות חושפות נתונים מפתיעים ומשיקות טעמים חדשים - כולל פיצה חריפה במיוחד

מיטל שרעבי צילום: פרטי
פיצה לפי מטר בסילו
פיצה לפי מטר בסילו | צילום: ולדיסלב סבישץ׳
6
גלריה

היום (9.2) מציין העולם את יום הפיצה הבינלאומי, ולרגל החגיגות, רשתות הפיצה הגדולות בישראל חושפות את הנתונים המעניינים על הרגלי הצריכה של הישראלים. מסתבר שאנחנו אוכלים יותר, מעדיפים זיתים, ובעיקר - אוהבים לחגוג עם המשפחה.

העיר שאוהבת פיצה

תל אביב מחזיקה בתואר "שיאנית הפיצה" של ישראל, כשאחריה מדורגות רחובות ורמת גן. הבירה גם מובילה בהזמנות פיצה טבעונית. לעומת זאת, נצרת מחזיקה בשיא אחר: העיר שמזמינה את הפיצות ה"מושחתות" ביותר, עם כמעט 40% מההזמנות הכוללות תוספות בשריות או דאבל צ'יז.

פיצה האט
פיצה האט | צילום: אסף קרלה

התוספות האהובות

לפי סקר שערכה רשת פיצה האט, הזיתים הם התוספת האהובה ביותר על הישראלים, ואחריהם מדורגות פטריות ותירס. מעניין לגלות שיש הבדלים אזוריים: בעוד שבדרום הארץ פטריות הן התוספת המובילה, במרכז ובצפון מעדיפים זיתים. הישראלי הממוצע מזמין 1.8 תוספות לפיצה, אך בנצרת השיא עומד על 3.4 תוספות למגש.

לפי נתוני פאפא ג'ונס, הישראלי הממוצע אוכל 3.3 משולשי פיצה בכל הזמנה - עלייה של 10% ביחס ל-2022. 50% מהישראלים אוכלים פיצה עם המשפחה, 20% עם בן/בת הזוג, ו-10% באירועים מיוחדים. השעות העמוסות ביותר להזמנות הן בין 18:30 ל-22:00.

פיצה דומינוס בצורת לב
פיצה דומינוס בצורת לב | צילום: אנטוניו מיכאלו

ואי אפשר בלי מבצעים:

פאפא ג'ונס
פאפא ג'ונס | צילום: אמיר מנחם
פיצה נאצ'וס וטבסקו חריפה
פיצה נאצ'וס וטבסקו חריפה | צילום: פפושה אלכסנדר
פיצה קפואה, קשת טעמים
פיצה קפואה, קשת טעמים | צילום: יח''צ
תגיות:
פיצה
/
פיצה האט
/
דומינו'ס פיצה
/
יום הפיצה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף