יום השניצל הבינלאומי: מדוע כדאי לאכול שניצל אפוי ולא מטוגן?

שניצל הוא מאכל מצוין - אך צריך לדעת כיצד להכין אותו. ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בשירות בריאות כללית במחוז מרכז, מציינת בפני "מעריב" את היתרונות של הכנת שניצל בתנור - על פני הכנת שניצל מטוגן

משה כהן צילום: מעריב אונליין
שניצל
שניצל | צילום: פסקל פרץ-רובין

"שניצל מאכל פופולרי בארץ ובעולם כולו, כשנעשה באופן מטוגן השניצלים החמים שיוצאים הישר מהטיגון בשמן נאכלים בדרך כלל במהירות ובכמות לא מבוטלת", מתריעה ד"ר אבל – "שניצל מטוגן מכיל כמות רבה של שמן, שלא תמיד אנו מודעים לכמות שנספגת ולאיכות השמן אחרי הטיגון בו".

אבל מציינת, כי ישנה אפשרות להשיג את אותו טעם טעים קריספי של השניצל, אך באיכות בריאותית הרבה יותר טובה וזה באמצעות הכנת השניצל האפוי התנור.

ד"ר אל מפרטת את היתרונות התזונתיים שבשניצל האפוי:

"לאנשים מבוגרים או כאלה הסובלים מרפלוקס או צרבות או דלקות במעיים טיגון גורם להרעת המצב הרעת מצבי דלקת צרבות ועוד. מה שאין כך באפיה", היא מסבירה עוד – "חשוב לפני שאופים לשמן היטב את נתח הבשר ב-2-1 כפיות שמן מכבישה קרה - שמן איכותי  לתבל במה שאוהבים ולהכניס עם פירורי הלחם בשכבה דקה אל תנור שחומם מראש 20-15 דקות בחום גבוה, לאפות שש-חמש דרות מכל צד ולהגיש חם".

ד"ר אבל מסכמת: "ייצא נפלא ניחוח מעולה קריספי ובעל יתרונות תזונתיים איכותיים".

תגיות:
שניצל
/
אפייה
/
אוכל מטוגן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף