"הסינית האדומה" המיתולוגית בתל אביב חוזרת הפעם בטעם אחר

לרגל חגיגות 12 שנים, מסעדת טאיזו ושף יובל בן נריה מציגים תפריט הומאז' למסעדה המיתולוגית שהציגה לישראלים את הצ'ופסטיקס והחמוץ-מתוק. בנו של המייסד: "התרגשות עצומה"

מיטל שרעבי צילום: פרטי
יובל בן נריה - מחווה לסינית האדומה
יובל בן נריה - מחווה לסינית האדומה | צילום: אפיק גבאי
2
גלריה

טאיזו מציינת 12 שנים להיווסדה ושף יובל בן נריה החליט להנציח את המעמד דווקא במבט נוסטלגי ולהכיר תודה למסעדה המיתולוגית "הסינית האדומה" - מוסד קולינרי שהפך את המרחק בין המזרח הרחוק לת"א לקרוב מתמיד.

המסעדה האייקונית, שפעלה בצפון ת"א בין 1977 עד 2017, אירחה אלפי ישראלים והיתה הראשונה לחשוף בפניהם את נפלאות המטבח הסיני ואת טעמו של מרק תירס, אגרול פריך ורוטב חמוץ-מתוק זרחני. היזם ישראל בויקו ז"ל, פתח אותה בצפון דיזינגוף, וקל היה לזהותה בשל דלת הכניסה האדומה שבלטה למרחקים.

צוות טאיזו
צוות טאיזו | צילום: אפיק גבאי

זו הייתה הפעם הראשונה שהונחו על השולחן צ'ופסטיקס במקום סכו"ם וקערות מרק עמוקות עם כף מאוירת בעיטורים עדינים. המסעדה הקטנה הפכה למוקד עלייה לרגל ומקום מפגש לאצולה התרבותית והחברתית של תקופתה ביניהם אמנים, פוליטיקאים ואנשי לילה. שמעון פרס, יצחק נבון, אריק איינשטיין ושלום חנוך – כולם הגיעו וזכו ליחס אישי מבויקו שהכיר כל סועד בשמו.

בתפריט ההומאז' לסינית האדומה יוגשו מנות אייקוניות כגון: אגרול עם רוטב חמוץ מתוק אדום, מרק תירס קלאסי, עוף חמוץ-מתוק, צלעות צ'אר-סיו ברוטב ברביקיו סיני, בשר סצ'ואן של נתחי בקר ועוד. במקביל, יורכב תפריט קוקטליים מיוחד עם מותג הוויסקי האייקוני XV Chivas Regal.

תגיות:
אוכל סיני
/
טאיזו
/
יובל בן נריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף