בחצר ביתי הקרובה למטבחי יש לי סוג של גינה אורגנית שבה אני מנסה לגדל שלל ירקות ועשבי תיבול. מדי יום אני פוקדת את הגינה הקטנה ועוקבת בדריכות אחר התפתחות הגידולים. כאן אני משקה, שם אני מעשבת. בוקר אחד ראיתי התפתחות מעניינת: השתילים הצעירים החלו לזקוף קומה, כאילו מחפשים מעט שמש להשתזף בה. ניצנים וגבעולים חדשים נראו בכל מקום והשתילים הקטנים החלו להתעבות ולהתפשט. פינת עשבי התיבול שלי קיבלה צורה.
לא היה גבול להתרגשותי. הצלחנו! הסלטים בביתנו תובלו בעשבי תיבול מהגינה, הבצל הירוק קישט את החסה הערבית והמסולסלת בצורה נפלאה וטעמו היה פריך ונוכח כל כך. עגבניות השרי ממש הפתיעו בעסיס שלהן, הצנוניות היו עגולות, ורודות־סגולות וטעמן היה בדיוק כמו שצריך. ועם כל אלה הופיעו החצילים. אילו חצילים – גדולים ויפים.
לא האמנתי שאפשר לגדל כך ירקות בגינה ביתית קטנה. הם טעימים הרבה יותר מאלו הנקנים במרכולים. מהחצילים הכנתי מבחר מנות, ביניהן מוסקה נהדרת. המאפה הזה, שבו פרוסות חציל חובקות מלית בשר עשירה, ידוע מהמטבח הבלקני. הוא מופיע בגרסאות הכנה שונות, ואני בחרתי את הגרסה האהובה עליי. הפעם זו הייתה בהחלט מוסקה אחרת.
החומרים (לתבנית חסינת אש בגודל 30X20 ס"מ)
למלית
לרוטב
אופן ההכנה
טיפסקל
ברוכים השבים
חברת "תנובה" יצאה בפרויקט שמיועד למשפחות החוזרות לבתיהן בקריית שמונה. במסגרת "חוזרים הביתה עם תנובה" החברה תעניק ל־2,000 משפחות מוצרי חלב ומזון בשווי מאות שקלים. בחלוקת סלי המוצרים, שיגיעו לבתי המשפחות, ישתתפו גם עובדי "תנובה" מאזור הצפון שהתמודדו בעצמם עם אירועי המלחמה.
ההרשמה להשתתפות במיזם (בגוגל: “חוזרים הביתה עם תנובה”) תסתיים הלילה (שלישי) בחצות. 500 הנרשמים הראשונים היום יזכו לקבל חבילת מוצרים. כל הפונים יקבלו תשובה בהודעת SMS עד 28 במרץ.