מומחה החמין חושף: הטעות הגדולה שאתם עושים בהכנת התבשיל

החמין הוא תבשיל יהודי מסורתי, המבטא המשכיות, זהות ומשפחתיות. יואל הבר בספרו "חמין: האוכל היהודי ביותר בעולם" מציע טיפים להכנה גמישה, יצירתית ומכבדת למסורת, תוך שמירה על טעמים אישיים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
המנה החורפית המושלמת. חמין
המנה החורפית המושלמת. חמין | צילום: קובי גדעון, פלאש 90
2
גלריה

מעט מנות מייצגות את עומק התרבות היהודית כמו החמין – תבשיל עתיק יומין שהוא הרבה יותר מסתם ארוחה. הוא סיפור של המשכיות, זהות משפחתית ומסורת שנשמרת מדור לדור. כל קדירה מבעבעת של חמין היא למעשה כרוניקה חיה, המספרת על מסעות, נדודים, הישרדות ויצירתיות של עם שהצליח להתאים את עצמו לתנאים משתנים תוך שמירה על זהותו הקולינרית. מנה זו, שנולדה מתוך הצורך להכין תבשיל חם לשבת, הפכה עם השנים לסמל של אחדות, בית וזיכרון משפחתי.

חמין
חמין | צילום: אינגאימג'
תגיות:
מתכונים
/
חמין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף