ג'ין הסופר-פרימיום האיטלקי MALFY מושק בישראל בפרויקט קולינרי מיוחד לרגל פרוץ האביב, ומביא את הצבעים, הטעמים, הקוקטיילים והאווירה המיוחדת של חופי אמלפי מדרום איטליה למסעדות המובילות בתל אביב.
הפרויקט, שיתקיים בין התאריכים 27 במרץ ל-5 באפריל, יכלול שמונה מסעדות מובילות בתל אביב, ביניהן קרוט, AKA, אברקסס צפון, מגזינו, אוזריה נקסט דור, יוליה בנמל, ג'ארדינו במלון The Jaffa, וגלידה קסטה של אייל שני.
אשכוליות ורודות ותפוזי דם סיציליאניים
MALFY הינו ג'ין יבש איטלקי המיוצר מחומרי גלם טבעיים משובחים, כולל ערער שנבחר ידנית, לימונים איטלקיים ומבחר אשכוליות ורודות ותפוזי דם סיציליאניים. הג'ין היוקרתי מיוצר בזיקוק קר כדי לשמור על טעמי הצמחים והפירות, בשילוב עם מים איטלקיים מאזור פיימונטה, שמעניקים לג'ין מרקם רך ונקי במיוחד.
בישראל נחתו שלוש גרסאות של הג'ין, כולן על בסיס פירות הדר שגדלו בחבל אמלפי: MALFY GIN ORIGINALE - ג'ין קלאסי עם איזון מדויק בין ערער, הדרים ואניס; MALFY GIN ROSA - ג'ין ורדרד על בסיס אשכוליות ולימונים, פירותי וחמצמץ; ו-MALFY GIN CON LIMON - ג'ין מבוסס על לימונים, בעל טעם חד ומרענן.
המסעדות המשתתפות בפרויקט הקולינרי
AKA (27-29 במרץ, בין השעות 11:00-16:00)
המתחם בנחלת בנימין יפתח את הויקנד האחרון של מרץ בבראנץ' איטלקי בהשראת הטעמים של חבל אמלפי. שף איתי קושמרו יציג: סלט ג'יג'ילה עם פרמז'ן, ברוסקטה צרובה עם מולים בעגבניות, פסטה לינגוויני בעגבניות חריפות, פפרדלה לימונה וונגולי, והכל בליווי חגיגת קוקטיילים מרעננת.
ג'ארדינו במלון The Jaffa (27-31 במרץ)
שף בר צנגר יפתח טרטוריה איטלקית ויזמין לחגיגת מנות שמקורן מן הים ושמוגשות על קו החוף של אמלפי: סרדינים כבושים, צלחת-ים, פסטה א-לה וונגולי, טארט הדרים ועוד. החצר של המלון תהווה לוקיישן לדרינקים מיוחדים - מאלפי לימונה עם תבלינים של יפו, מאלפי רוסה, מזקל, שרטרז צהוב, אפרול ומיץ לימון.
קרוט (2-5 באפריל)
המקום יציע חוויה של טראסה איטלקית עם מנות מיוחדות: פוקאצ'ה לימון קונפי, ארטישוק ועשבי תיבול, סקלופינה לימונה, קפרזה וסרדינים ועוד.
אוזריה נקסט דור
חגיגה כפולה במוסד הפלורנטיני של שפית אביבית פריאל: גם שפים אורחים וגם חגיגת ג'ין. פריאל החליטה לפתוח את המטבח שלה ולתת "בית" לשני שפים שאין להם מטבח משלהם: שף אורי צור (27-28 במרץ) מ"טרטוריה מקומית", שנסגרה בעקבות המלחמה ופעלה במושב שומרה סמוך לגבול הלבנון, יציג מנת טורטליני תפו"א ועלי גפן פקורינו וצלפים בהשראת אזור אמלפי. ושף עופר ששון (3-4 באפריל), שף פרטי מבוקש, שיציג בפרויקט קנולי הדרים נוסח אמלפי.
מסעדות נוספות (30 במרץ - 4 באפריל)
מגזינו - המסעדה תפתיע עם מנות ספיישל ובר קוקטיילים עשיר של ג'ין MALFY.
קסטה - הגלידרייה של ה"תדר" בפארק המסילה תהפוך למקום מפלט להורים ולזאטוטים. בזמן שההורים יתפנקו בקוקטיילים, הילדים ישתובבו בחצר האחורית ויהנו מגלידה. בקסטה מבטיחים להפתיע עם טעם וופל על בסיס הדרים בהשראת הג'ין.
יוליה - הכי קרוב למאלפי: שולחנות משקיפים לים, ניחוח הגלים והמון מנות איטלקיות: ארנצ'יני במילוי אסאדו מפורק, טורטליני פירות ים במילוי בשר סרטנים ושרימפס בציר סרטנים וחמאה, פסטה קון לימון, וטירמיסו קלאסי.
צפון אברקסס - המקום של אייל שני יגיש 2 קוקטיילים ומנת לזניה בהשראת איטליה.