אין מה לעשות, כבר שנים שפסח לא מסמל רק קניידלך במרק וגפילטע פיש, אלא גם את אחד מרגעי השיא הקולינריים במטבח הישראלי. וכפי שהיין האדום השתדרג מכוס של "מנשיקת הכרם" לבקבוקי יקב משובחים מתוצרת כחול-לבן, כך גם המתוקים של החג כבר לא מסתפקים בעוגיות מרציפן צבעוניות ופינוקיות בטעם שוקולד שהעסיקו אותנו בשנות ה-90.
הקונדיטוריות המובילות בישראל מציגות השנה מגוון עשיר במיוחד של קינוחים כשרים לפסח, שבהחלט משכיחים את מגבלות החג ומעניקים חוויה מתוקה ומהנה שלא נופלת מזו שאנחנו מכירים בימי חולין. המגמה השנה: עוגות ללא גלוטן שזמינות לאורך כל השנה, אופציות פרווה וטבעוניות שלא מתפשרות על טעם, ושילובים מתוחכמים של טעמים שמוכיחים שקמח מצה כבר מזמן לא מגביל את היצירתיות של הקונדיטורים.
אז טעמנו (קשה, אבל מישהו חייב לעשות את זה), והנה הרשימה המתוקה שלנו לחג הפסח הקרב.