בקצה הדרך המתפתלת בכניסה לכפר נין, לא רחוק מעפולה וכפר תבור, מתגלה "ארמון סהרה" – והשם אינו מקרי. התחושה בכניסה למבנה המרשים מזכירה ארמון של ממש, עם מסדרון ארוך מואר בנברשת ענקית, מזרקה עגולה עם מים זורמים, ואולם אירוח רחב ידיים. המבנה, ששימש בעבר כחאן בתקופה העות'מאנית, משמר את הארכיטקטורה המקורית – תקרות מקומרות, קירות אבן עבים וחלונות ענקיים שמסגרים את נופי הגליל המרהיבים, מעניקים תחושה של מסע בזמן.

הכניסה למסעדה מזמנת לכם חוויה רב-חושית. ריחות התבלינים הארומטיים, צלילי מוזיקה והאווירה החגיגית יוצרים תחושה חמימה של הכנסת אורחים אותנטית. המלצרים מקבלים את פני האורחים בחיוך ובתשומת לב שמעידים על תפיסת שירות גבוהה.

מסע קולינרי מעבר לסלטים המוכרים

המטבח של ארמון סהרה מציג את המטבח הערבי-גלילי האותנטי - לא מה שהתרגלנו לקבל במסעדות המסחריות. לא עוד שולחן מזטים שמגיע בפתיחת הארוחה עם אוסף של צלחות קטנות עם חומוס וטחינה סטנדרטיים. כל מנה היא יצירה קטנה בפני עצמה, מבוססת על מסורת אך עם פרשנות אישית של השף נשאת עבאס, הבעלים והשף הראשי של המסעדה.

נשאת עבאס (צילום: שני בריל)
נשאת עבאס (צילום: שני בריל)

הטאבולה הייתה חמוצה בדיוק במידה הנכונה – קצוצה דק-דק עם איזון מושלם בין הפטרוזיליה הירקרקה, הבורגול הפריך, והלימון הטרי. עלי הגפן הגיעו חמים ומהודקים, מונחים על מצע של לאבנה מרעננת שאיזנה את העשירות של המילוי. הכרוב בטחינה הפתיע בעושר הטעמים – מתיקות עדינה של הכרוב המבושל שהתמזגה עם הטחינה הקרמית בשלמות. ומסלט השקדים הירוקים בליווי עלים, טרי ורענן, פשוט התקשינו להתנתק – השילוב של פריכות השקדים הצעירים, חמיצות הלימון והשמן הזך יצרו מנה שאי אפשר להפסיק לאכול.

אפילו סלט ירקות כאן אינו סתמי. שלא לדבר בכלל על הסלטים החמים שמצליחים לרגש את החך כמו סלט במיה ברוטב, או סלט שורשים חם המשלב מרירות וחמיצות בביס אחד מושלם. ניכר שהשף לא רק מכיר היטב את המסורת הקולינרית של האזור, אלא גם את אדמתו – חומרי הגלם נבחרים בקפידה מהשדות של עמק יזרעאל ומגדלים מקומיים.

עלי גפן ממולאים (צילום: שני בריל)
עלי גפן ממולאים (צילום: שני בריל)

כמו כל מסעדה ערבית, גם כאן יש דגש על איכות הבשר. פלטת הבשרים שהגיעה לשולחננו הייתה עדות לכך שהשף עבאס אינו רק אמן המאזטים, אלא גם מומחה לבשרים. החלק המרשים ביותר היה צלעות הכבש – רכות להפליא, עם שכבת שומן דקה שנמסה בחום ויצרה גלזורה טבעית על הבשר. שיפודי הקבב הפתיעו בעסיסיות שלהם ובתיבול המדויק. שיפודי הבשר האדום היו עשויים בדיוק לדרגת עשייה מדיום-רייר, עם קראסט מושלם מבחוץ ופנים ורדרד ועסיסי.

קינוח שהוא הצהרה 

כשחשבנו שהארוחה הגיעה לסופה, הפתיע אותנו השף עם אחד הקינוחים המקוריים ביותר שפגשנו במסעדות בארץ – שיפוד כנאפה. זו אינה סתם וריאציה על הממתק המוכר, אלא פרשנות מחודשת לחלוטין: גבינת עכאווי עטופה בשערות קדאיף דקיקות, נצלית על גריל פחמים  שהקדאיף הופך לזהוב-פריך והגבינה נמסה בפנים, הוא זוכה לטבילה בסירופ מתקתק ומקושט בפיסטוקים.

קבב על האש, ארמון סהרה (צילום: שני בריל)
קבב על האש, ארמון סהרה (צילום: שני בריל)

המפגש בין הגבינה המלוחה, קדאיף הפריך והסירופ המתקתק יוצר חוויה טקסטורלית מורכבת וטעמים עשירים שמתחברים בהרמוניה מושלמת. זוהי דוגמה מצוינת לגישתו של השף נשאת - שימור המסורת תוך מתן פרשנות עכשווית ומקורית.

מה שהופך את ארמון סהרה למקום יוצא דופן הוא התחושה שאתה לא סתם לקוח, אלא אורח של ממש. השף נשאת עבאס מתהלך בין השולחנות כמו מארח גאה בביתו, שומר על קשר עין עם הצוות ומוודא שכל פרט מתנהל כשורה. ניכר שהצוות מאומן היטב ופועל תחת עיניו הבוחנות של השף.

מעבר לאוכל המשובח, המסעדה מציעה חוויית "דה יאפא" – ארוחת הכנסת אורחים המורכבת מ-11 מנות מגוונות המוגשות ל-4 סועדים ומעלה במחיר של 220 ש"ח לאדם. זוהי הדרך הטובה ביותר לחוות את מלוא העושר הקולינרי שבמטבחו של השף עבאס.

שיפוד כנאפה על גחלים (צילום: שני בריל)
שיפוד כנאפה על גחלים (צילום: שני בריל)

ואכן, למי שמחפש חוויה שלמה, המסעדה מציעה את ארוחת "דה יאפא" המיוחדת – ארוחת הכנסת אורחים הכוללת 11 מנות ל-4 סועדים ומעלה במחיר של 220 ש"ח לאדם. זוהי הזדמנות לטעום את מיטב יצירותיו של השף עבאס, ממאזטים מיוחדים דרך מנות ביניים ייחודיות ועד עיקריות מרשימות וקינוחים מפתיעים.

כמה זה עולה?

מנות ראשונות נעות בין 35-55 שקל, מנות עיקריות בין 75-120 שקל, וקינוחים סביב 35 שקל. מומלץ מאוד להזמין מקום מראש, במיוחד בסופי שבוע, שכן המקום הפך לאבן שואבת לחובבי קולינריה מכל רחבי הארץ.

הגעה למקום פשוטה יחסית – נסיעה על כביש 65 לכיוון עפולה, ופנייה לכפר נין. המבנה המרשים נראה כבר מהכביש הראשי. חניה זמינה בשפע.

והעצה הטובה ביותר שלנו? בואו רעבים, ותנו לעצמכם להתמסר לחוויה המלאה. ארמון סהרה הוא לא רק ארוחה – זו הצצה אל נשמתו של הגליל דרך הטעמים, הריחות והאנשים שמגדירים אותו.

כתובת: כביש 65 לעפולה, בדרך לכפר תבור, נין
טלפון: 04-6935101
שעות פתיחה: א'-ש', 11:30-23:00
מומלץ להזמין מקומות מראש, במיוחד בסופי שבוע.