אחרונה קיבלתי עשרות פניות עם אותה בקשה: המתכון המושלם לעוגת גזר. יש לא מעט גרסאות לעוגה הזאת, כל אחת עם טוויסט אחר, אבל דבר אחד משותף לכולן: כשעובדים עם ירקות, מקבלים עוגות בחושות עם מרקם מעט דחוס ועשיר.
עוגת גזר יכולה להיות חלבית או פרווה - פשוט מחליפים את החמאה בתחליף מתאים: שמן, "מחמאה", מרגרינה או קרם קוקוס. את הגזר מגררים או מרסקים, תלוי במרקם שרוצים, ואפשר לגוון בסוגי הקמח - לבן, כוסמין, מלא - לפי ההעדפה.
בחרתי להציע לכם שלוש גרסאות שונות לעוגת גזר. כולן עם צימוקים ואגוזים, וכל אחת מהן נבדלת במרקם ובאופי. במתכון השלישי הפכתי את העוגה למאפינס עם ציפוי חלבי (או אבקת סוכר למי שמעדיף גרסה פשוטה לילדים). שימו לב: אם מכינים את המאפינס לילדים - כדאי לטחון את האגוזים היטב או לוותר עליהם לחלוטין ולהוסיף עוד שוקולד צ'יפס.
מאפינס גזר מתובל
מעבירים את עיסת הבצק לשקית זילוף רחבה. חותכים את קצה השקית ומזלפים את עיסת הבצק אל התבניות האישיות. אם משתמשים בעטרות נייר, מעבירים אותן קודם לתבנית ורק אז מזלפים.
בתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך (170 מעלות) אופים במשך 20־25 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי ויבש. מוציאים את המאפינס מהתנור ומצננים. אפשר לבזוק אבקת סוכר או להכין ציפוי חגיגי של גבינת שמנת ושמנת להקצפה. אם רוצים, מקשטים מעל ברצועות גזר.
עוגת טבעת גזר
עוגת גזר קלה ומהירה
דרגת הקושי: קלה. משך ההכנה: כשעה. סוג המנה: פרווה.