אל תטעו - רחובות כבר מזמן לא רק עיר של מדענים ופרדסים. בלב העיר מתחוללת בימים אלה מהפכה קולינרית שמושכת אליה גורמה-לאברס מכל רחבי הארץ. המסעדה החדשה AMAYA, פרי חזונו של השף דודו בן אבו, הפכה בתוך שבועות ספורים למוקד עלייה לרגל של חובבי אוכל שמחפשים חוויה שחורגת מהשגרה.

השם AMAYA שואב השראה ממספר תרבויות - בלטינית משמעותו "מקום גבוה" או "קצה", ובסינית - "גשם לילי". ואכן, החוויה במסעדה מתכתבת עם שני המובנים: היא לוקחת את הסועדים לקצה של מה שהם מכירים, ועושה זאת בעדינות ואלגנטיות של טיפות גשם בליל קיצי.

החלל עצמו, בתכנון סטודיו דייגו, משרה אווירה של רוגע כמעט מדיטטיבי: גוונים רכים, עץ טבעי, אבן חמה ותאורה שמדמה אור ירח. השולחנות מרווחים והכלים נבחרו בקפידה כדי להשלים את החוויה הרב-חושית. כבר בכניסה מרגישים שמשהו אחר מתרחש כאן.

השף דודו בן אבו והמיקסולוג גבי גרשטור ב-AMAYA  (צילום: דויד מויאל)
השף דודו בן אבו והמיקסולוג גבי גרשטור ב-AMAYA (צילום: דויד מויאל)

מדוע כולם מדברים על הסלקים?

התפריט ב-AMAYA הוא תוצאה של חודשי ניסויים וחקירה קולינרית. השף דודו בן אבו, שמביא איתו ניסיון עשיר ויד מדויקת, משלב בין חומרי גלם עונתיים בשיאם לבין טכניקות שמורכבות מדי להכנה בבית - התססה, שימור, ובישול איטי שנמשך לפעמים ימים.

אחת המנות שכבר הפכה לכוכבת היא מנת ה"סלקים" - 40 שכבות (כן, מישהו באמת ספר) של סלקים בסגנון גראטן, עם בר בלאן של בורשט ושמנת חזרת. מנה שמערערת על תפיסת הסלק כירק משעמם והופכת אותו לחגיגה של צבע, מרקם וטעם.

לחם שושנים, מסעדת AMAYA  (צילום: דויד מויאל)
לחם שושנים, מסעדת AMAYA (צילום: דויד מויאל)

אך הסלקים הם רק ההתחלה. התפריט נע בין מנות קרות למנות חמות, כאשר כל אחת מהן היא עולם שלם: לחם שושנים מדופדף בחמאה חומה, פלמידה כבושה עם וויניגרט ירוקים ואבקת זיתים על לחם בליני, טונה אדומה עם איולי צ'ילי מותסס וגלידת יוזו, וטורטליני מנגולד וגבינות עם "סקאלופ" קולורבי. כן, אתם קוראים נכון - "סקאלופ" העשוי מירק, לא מרכיכות.

מה שמייחד את המטבח של בן אבו הוא השימוש בכל חלקי הדג והירק - גישה שנובעת הן מכבוד לחומר הגלם והן מראייה אקולוגית של המטבח. פה לא זורקים דבר, וחלקים שבמקומות אחרים היו מושלכים לפח הופכים לרכיבים במנות הכי מדוברות.

מסעדת AMAYA  (צילום: דויד מויאל)
מסעדת AMAYA (צילום: דויד מויאל)

האם אפשר לשתות ויסקי עם פופקורן?

מאחורי הבר ב-AMAYA, המיקסולוג גבי גרשטור ממשיך את אותה פילוסופיה של עונתיות ויצירתיות. יחד עם השף, הוא בנה תפריט קוקטיילים שמאתגר את חוש הטעם: ג'ין עם עגבניות מזוקקות, אוזו עם קליפות אננס, ויסקי בחמאה חומה עם פופקורן, וגם אופציות ללא אלכוהול כמו יוזו עם תפוחים ירוקים ומי קוקוס.

הקוקטיילים אינם רק משקאות - הם חלק בלתי נפרד מהמסע הקולינרי. אל תתפלאו אם המלצר יציע לכם לשתות קוקטייל מסוים עם מנה ספציפית. כאן הכל מחושב.

המחירים אינם זולים, אך ביחס לחוויה - מדובר בתמורה הוגנת. מנות ראשונות נעות בין 48-78 ₪, עיקריות בין 98-178 ₪, וקינוחים סביב 54 ₪. הקוקטיילים נעים בין 52-68 ₪.

AMAYA - המדע 1, רחובות
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 19:00-24:00, שבת 18:00-24:00
להזמנות: 0779859373