כשפסעתי אל תוך יאמן בר, הניחוח המשכר של תבלינים תימניים אותנטיים עטף אותי מיד. המסעדה הקטנה והחמימה ברחוב רוטשילד 111 בראשון לציון פתחה בפניי עולם חדש – היא הציגה לי את הקסם של המטבח התימני, עם סירים מבעבעים על פתיליה ותבשילים שמתבשלים באיטיות במשך שעות ארוכות. עוד לפני שהספקתי להתיישב כראוי, השולחן כבר התמלא בפינוקים קטנים (בדיוק כמו שאנחנו אוהבים) - סלט ירקות קצוץ חמוץ עם נגיעה חריפה שהיה אחד הטעימים שטעמתי, מטבלים צבעוניים, וריח מפתה של מרקים חמים שמילא את החלל. וזו הייתה רק ההתחלה.
טעמי ילדות בכל ביס
ביאמן בר, הפתעות קולינריות מגיעות בזו אחר זו. החילבה היא אחת מאותן הפתעות - מוגשת בנדיבות, בטעם עשיר ועמוק שבשבילי היה גילוי קולינרי מרתק. למרות שלא גדלתי על המטבח התימני, נשביתי מיד בטעמיה העמוקים של החילבה, והבנתי בדיוק למה היא נחשבת לאחד המטבלים המסורתיים המוערכים ביותר במטבח התימני.
סודו של המקום טמון בבישול האיטי והמסורתי. כל תבשיל מוגש לאחר שעות ארוכות של בישול על פתיליה, בדיוק כמו שעושים בבית, מה שמעניק לטעמים עומק ועושר שקשה למצוא במסעדות מסחריות. הניחוח של התבלינים, העשבים, והחומרים הטריים נשמר בתוך המרקים והתבשילים, ומתפרץ ברגע שהמנה מגיעה לשולחן.
מסע מרקים שלא אשכח
המרק התימני הוא ללא ספק כוכב התפריט. מרק טעים, עשיר בטעמים ובניחוחות, הוא מוגש בקערה גדולה ועם כמות בשר ותפוחי אדמה שתכלס, מספיקה לשניים. גיליתי את הסלוף לחם תימני ייחודי שמזכיר במראהו פיתה עיראקית – והבנתי מיד שזהו הליווי המושלם למרק. טבלתי, ספגתי, ונהניתי מהשילוב העשיר והמפתיע הזה, שהיה עבורי חוויה קולינרית חדשה לגמרי.
ובכל זאת, למרות ההתלהבות שלי מהמרקים ביאמן בר, יש לציין את הקאץ': בשיחה עם חברים שמכירים היטב את הסצנה התימנית בארץ, הם הזכירו לי את האחים בועז בשוק התקווה, שכבר שנים ארוכות נחשבים לבעלי המרק התימני הטוב ביותר בישראל. מספרים שהם מצליחים, בקביעות מרשימה ונדירה, לשמור על רמה גבוהה בכל עונה ובכל מזג אוויר – הישג שקשה לעמוד בו. כחובבת קולינריה שרק מתחילה את המסע אל המטבח התימני, אני בהחלט מתכננת לבקר גם שם בהמשך. אבל אם אתם בראשון לציון, יאמן בר מציע חוויה מעולה, ובשילוב עם שאר המנות המצוינות, הביקור בהחלט מוצדק.
מרק השעועית גם הוא חוויה בפני עצמה, מבושל לאיטו עד שהשעועית מתרככת ומתמזגת עם התבלינים. התוצאה מרקם קטיפתי ועשיר שמחמם את הגוף והנשמה. הנדיבות ניכרת בכל מנה, המרקים מגיעים בכמויות שמספיקות להאכיל משפחה שלמה, וזה חלק מהקסם של המקום.
מעבר למרקים
אבל יאמן בר הוא הרבה יותר ממרקים. החומוס שמוגש כאן לא נופל מזה של חומוסיות מובילות – קרמי, עשיר בטחינה, ומאוזן להפליא. השאוויה, תבשיל הבשר הפיקנטי, מוגש בנדיבות יוצאת דופן, נתחים עסיסיים ורכים שנמסים בפה, ברוטב עשיר ומתובל שמצדיק לבדו את הביקור.
הפרגיות בבצלים מקורמלים הם אחד מכוכבי התפריט, והמלצה חמה מפי הלקוחות הקבועים שלא הספקתי לטעום הפעם (כי כמה כבר אפשר!).
חוויה אותנטית בלב העיר
מה שהופך את יאמן בר למיוחד כל כך הוא לא רק האוכל המצוין, אלא החוויה המלאה. הנדיבות של המנות, האווירה החמימה, והטיפול האישי – הכל חלק בלתי נפרד מהביקור. האותנטיות ניכרת בכל פרט, מהתפריט ועד לאופן ההגשה. זו לא סתם ארוחה, אלא מסע קולינרי אל המסורת התימנית העשירה.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
יאמן בר פתוח מימים א'-ה' בין השעות 10:00-17:30, ובימי שישי בין 09:00-14:00, או עד גמר המלאי – והמלאי אכן נגמר מהר. המחירים הוגנים ביחס לכמויות הנדיבות, והמנות משביעות במיוחד. מומלץ להגיע מוקדם כדי להספיק לטעום את כל מה שיש למקום להציע – ויש הרבה.
השורה התחתונה
יאמן בר הוא אחת מאותן פנינות קולינריות שכיף לגלות. הוא מציע הצצה אותנטית למטבח התימני המסורתי, בחוויה שהיא הרבה מעבר לסתם ארוחה במסעדה. זהו מקום שמכבד מסורת, מכבד חומרי גלם, ומעל לכל - מכבד את הלקוחות שלו.
אם אתם אוהבים אוכל תימני, או סתם אוהבים אוכל טוב, אותנטי ומשביע- יאמן בר בראשון לציון חייב להיות הביקור הבא שלכם. הבטיחו לעצמכם מקום בשולחן, צאו לדרך עם תיאבון בריא, והתכוננו לחוויה קולינרית מרגשת. טעם של בית, באמצע העיר.