בלב העיר טירה נמצא אחד הסניפים של רשת המבורגרים מאוד פופולרית – ולא, לא מדובר במקדונלדס או בבורגר ראנץ'. מדובר במקום יפה וטעים יותר מכל המתחרים שלו בזירת הפאסט פוד: "אמיגוס".
מדובר ברשת מובילה במגזר הערבי, שכמעט ואינה מוכרת בקרב הציבור היהודי. וחבל, כי מבחינתי, היא אחת ההפתעות של החודש שלי. אמיגוס היא רשת המבורגרים מהירים (בדומה למקדונלדס, בורגר קינג וכו') שנוסדה בשנת 2017 בכפרים ובערים ערביות. הרשת מונה עשרה סניפים הפזורים ברחבי הארץ – מרהט ועד סכנין, כאשר רובם נמצאים במרכז הארץ (טירה, טייבה וקלנסווה).
המקום משרה אווירה קלילה, עם עיצוב מודרני אך בהרגשה של "אולד סקול", שמודגשת בתפריט שלו, שזורק אותך חזרה להמבורגריות של ניו יורק בשנות ה־60. הטעם גם פוגע ישירות בהגדרה של "ההמבורגר הקלאסי".
הרשת כולה מזכירה לי את הרשת האמריקאית Guys Five – גם בעיצוב שלה וגם בטעם ההמבורגרים. מה שמייחד אותה הוא הטוויסט של התוספות המושחתות שניתן להוסיף. יש מגוון המבורגרים בתפריט – מהקלאסי, ל"אמיגוס בורגר" עם הרוטב המיוחד שלהם, ועד להמבורגרים יותר מיוחדים כמו ה"בושינקי" – גרסה מוגזמת עם גבינה מותכת.
עולה השאלה: "למה המקום לא מוכר?" – והתשובה היא שהוא דווקא כן מוכר, פשוט לא בקרב הקהל היהודי. עם מעט מאוד מידע על הרשת באינטרנט – חוץ מחשבון אינסטגרם פעיל מאוד עם מעל 30 אלף עוקבים – אין הרבה דרכים להכיר את המקום. עם זאת, במגזר הערבי מדובר באחת מרשתות ההמבורגרים המובילות בשנים האחרונות, ורואים את זה בעמודים שלהם.
ועכשיו – לחוויה שלי במסעדה. אני גיליתי את הרשת דרך חבר טוב שסעד שם מספר פעמים והריע למקום ברמה שהייתי חייב לבקר בעצמי.
נסענו לסניף הכי קרוב לביתי – הסניף שלהם בטירה. מקום מעוצב, נקי, וריח שמזמין אותך להיכנס בהתלהבות.
ניגשנו לדלפק והסתכלנו על התפריט. מה שהכי משך את העין שלי היה ה"בושינקי". הזמנתי המבורגר 270 גרם, צ'יפס וקולה. שילמתי על כל זה 66 שקלים – לא שובר את הבנק ביחס לכמות שמגישים שם.
התיישבנו, חיכינו פחות מעשר דקות – והאוכל כבר היה מוכן. לקחנו את האוכל - והתחלנו את הסעודה. התחלתי עם הצ'יפס – שהיו טעימים וקריספיים, אך טיפה מלוחים לטעמי. אחר כך לקחתי אצבע מוצרלה מהחבר שהזמין – שהייתה מעולה, ואני עד היום מתחרט שלא הזמנתי בעצמי.
ועכשיו גולת הכותרת – ההמבורגר: בשר טעים, עשוי באותה מידה אחידה כמו בהרבה מקומות של אוכל מהיר; גבינה מוגזמת שמוסיפה ומשדרגת את ההמבורגר; ירקות טריים ואיכותיים שהוסיפו הרבה יותר ממה שציפיתי לטעם; רטבים – חרדל וברביקיו שמורגשים בתוך ההמבורגר ולא נאבדים בין הטעמים; ולחמנייה שעמדה יפה מול ההמבורגר הקטלני שעמד מולי.
האם אני חושב שרשת ההמבורגרים אמיגוס עתידה לזכות בתואר "המבורגר השנה"? כנראה שלא. עם זאת, אמיגוס הוא אחד ההמבורגרים הכי מפתיעים שאכלתי השנה – מכמה סיבות. הסיבה הראשונה: מעולם לא שמעתי עליו, בניגוד לשאר ההמבורגרים שאכלתי בחיי. אם הייתי מכיר אותו קודם – כנראה שכבר הייתי בא לבקר בטירה מזמן.
הסיבה השנייה: ההמבורגר פשוט טעים. אין פה גימיקים – וגם כשמוסיפים תוספות מושחתות, מרגישים שבבסיס מדובר בהמבורגר פשוט וטעים,
שעושה את העבודה כמו שצריך. אני חד משמעית הולך להמליץ לכל מי שבאזור לתת לאמיגוס צ'אנס – כי אני חותם על זה שלא תתחרטו על ההחלטה לאכול שם.