הסיפור של רשת "הפריקסה של חיימיקו" הוא סיפור סינדרלה ממש, שכל מי שפותח מסעדה חולם עליו. הכל התחיל בכלל מדוכן קטן שנועד לתת תעסוקה להוריו של חיים רופא (חיימיקו) לאחר היציאה לפנסיה. אביו, שעבד עשרות שנים בהובלות, התקשה להפסיק לעבוד, וחיימיקו, מתוך רצון להעניק לו עיסוק קליל ומספק, הציע לפתוח עבורו מקום קטן למכירת חביתות, נקניקיות ופלאפל – משהו פשוט שישאיר אותו בתנועה.
בלי תוכנית עסקית, עם הרבה אהבה למטבח המשפחתי, חיים מצא מקום קטן בשכונה בהוד השרון, חתם על חוזה והתחיל בניסיונות ביתיים יחד עם אביו ואמו. הם ניסו שילובים שונים, עד שהגיעו לנוסחה המושלמת של פריקסה – לחמנייה מטוגנת ופריכה במיוחד, עם מרכיבים שהוכנו בקפידה, כולל לימון כבוש ייחודי שהפך לטרנד בפני עצמו. השמועה על הפריקסה התפשטה מפה לאוזן, ועד מהרה המקום החל למשוך עוד ועוד לקוחות ברחבי הארץ.
כיום מונה הרשת עשרה סניפים הכוללים את הסניף הראשי בהוד השרון, ירושלים שוק מחנה יהודה, רמת גן בורסת היהלומים, פתח תקווה, אריאל, חדרה, ראשון לציון וסניף ברחוב קינג ג'ורג' במרכז ת"א אליו מצטרף כעת הסניף החדש ביד אליהו, שנפתח ברחבת היכל מנורה מבטחים. סניף זה מביא עמו גם בשורה קולינרית חדשה ולראשונה, יוגשו בו גרסאות בשריות מיוחדות לפריקסה – לצד המנות הקלאסיות שהפכו לשם דבר בסצנת אוכל הרחוב המקומית.
מנין המתכון של חיים לפריקסה?
המתכון מגיע משורשיו התוניסאיים של אביו של חיים. כל מרכיב בפריקסה, מהלחמנייה הפריכה ועד הלימון הכבוש – נבחר בקפידה, מתוך אהבה לאוכל ביתי אמיתי. אביו התעקש שהבצק לא יספוג שמן ושכל מרכיב יהיה טרי ומוכן ביד אוהבת, מה שהפך את המנה לכל כך ייחודית וממכרת. הסוד למרקם הקריספי נשמר במשפחה ולא נחשף אפילו ללקוחות הכי נאמנים.
חוויית אוכל לפני משחק או הופעה
חיים רופא (חיימיקו), הבעלים של הרשת, מנמק את בחירת המיקום של הסניף התל אביבי החדש: "רצינו ליצור מקום שעונה על הצורך במשהו מהיר, טעים ומשביע לפני אירועים בהיכל מנורה. זה לא עוד דוכן אוכל – זה חוויית רחוב אמיתית". בסניף החדש תוכלו למצוא מגוון מנות שמשלבות את המנות הקלאסיות עם שילובים בלעדיים:
פריקסה טוניסאי אמיתי: המנה הקלאסית עם ביצה קשה, טונה, מלפפון חמוץ, ירקות ורוטב לימון כבוש. 33 שקלים.
בוריקסה ביצה: אחת המנות הפופולריות, הכוללת בוריקה ביצה לצד לימון, חריף, מטבוחה, צ'ירשי, טונה, סלט ירקות, מלפפון חמוץ, זיתים ירוקים ולימון כבוש. 38 שקלים.
פריקאסאדו: פריקסה במילוי אסאדו מעושן בעישון אסייתי איטי, המוגשת עם סלט עלים ורוטב איולי צ'יפוטלה. 48 שקלים.
פריקסלופי ג'ו: פריקסה במילוי תבשיל בקר מפורק בסגנון סלופי ג'ו, עם נגיעות של ברביקיו מתקתק, כרוב כבוש וחרדל דיז'ון. 45 שקלים.
פרנה נקניקיות שף: פרנה טרייה עם אפשרות לבחירה בין נקניקיות שף איכותיות מעוף או מבקר, עם נגיעות של חרדל, כרוב כבוש ורוטב חריף מתקתק. 35/30 שקלים.
בכל הזמנת פריקסה ניתן להוסיף למנה בירה תוצרת חוץ במחיר מוזל של 16-18 שקלים (במקום 22-24 שקלים)
הפריקסה של חיימקו מול שער 1, היכל מנורה מבטחים, יד אליהו, תל אביב. שעות פעילות: א'-ה' 11:00-21:00. הסניף בכשרות בד"צ בית יוסף