מי שמחפש פינוק קולינרי קיצית עם אווירה ים-תיכונית, מבלי לעלות על טיסה לפיראוס, יכול לשמוח: קפה גן סיפור, קבוצת בתי הקפה הפועלת בלב הפארקים ברחבי הארץ, משיקה ספיישל יווני מיוחד שיוגש במשך שבוע אחד בלבד, בין ה-28 במאי ל-3 ביוני.

התפריט המיוחד, בהשראת המטבח היווני, נוצר על ידי מיכל מוטיל, שפית קבוצת קפה גן סיפור, ומשלב חומרי גלם רעננים, עשבי תיבול, גבינות מקומיות, ירקות עונתיים, דבש ושמן זית - כל המרכיבים הקלאסיים של המטבח היווני, בשילובים מפתיעים וטעימים.

התפריט כולל שש מנות שכל אחת מהן נושאת שם בהשראת אלים ואלות מהמיתולוגיה היוונית:

הגן של אתנה - סלט ססגוני המבוסס על סקורדיליה (ממרח שום יווני מסורתי), אספרגוס, שעועית ירוקה, סלרי, מלפפון, בצל סגול, נענע, זוקיני טרי ובייגלה שומשום.

יוון בקפה גן סיפור  (צילום: יח''צ)
יוון בקפה גן סיפור (צילום: יח''צ)

סלט האלים - גבינת פטה עטופה בבצק פילו, דבש ואורגנו, המוגשת על סלט יווני קלאסי של עגבניות שרי, מלפפונים, פלפל ירוק, זיתי קלמטה ובצל סגול מוחמץ, ברוטב שמן זית וחומץ יין.

סביצ׳ה פוסידון - קוביות סלמון טרי עם בצל סגול, סלרי, נענע, צ׳ילי, עירית ופיסטוק, המוגשות עם גספצ׳ו עגבניות שרי צהובות ומקל פוקצ׳ה.

הברוסקטה של אל השמש - שילוב מפתיע של גבינת שמנת, גבינת קממבר, נקטרינה צלויה, דבש, אורגנו, רוקט, צ׳ילי אדום, אגוזי מלך ובלסמי מצומצם.

סוכריות אפרודיטה - מנת פסטה מיוחדת של סוכריות במילוי ריקוטה, גבינת עיזים וסלק, ברוטב חמאה, גבינת עיזים, בלסמי, קוביות סלק, מרווה, אגוזי מלך, גרמולטה ופרמז׳ן.

ולקינוח, עוגת גבינה באסקית בליווי ענבים שחורים, נענע, שקדים ושמן זית - סיום מתוק-מלוח מושלם לארוחה יוונית.

הספיישל היווני יוגש בכל מסעדות הקבוצה ברחבי הארץ: חולון, הוד השרון, קרית אונו, הרצליה, ראשון-לציון מזרח, נס ציונה, ראשון-לציון מערב (כשר), אשדוד (כשר) וירושלים (כשר).

התפריט המיוחד מצטרף לתפריט הקבוע, המציע מגוון רחב של ארוחות בוקר, סלטים, כריכים, פסטות ומנות עיקריות, בסביבה ירוקה ומרגיעה בלב הפארקים.