בעוד שהסדרה "משחקי הדיונון" מצליחה לחשוף מאות מיליוני צופים בעולם לתרבות הוויזואלית בקוריאה הדרומית, נדמה שההיצע הקולינרי העשיר של חצי האי נותר ברובו מאחורי הקלעים. כמה באמת בקיאים ברזי הביבימבאפ (קערת אורז חם עם ירקות מוקפצים, בקר וביצת עין), חשים את עוצמת הגוצ'וג'אנג (ממרח פלפל צ'ילי), או מכירים את המרקם הייחודי של הטוקבוקי (אטריות קוריאניות)?

מזללת הרחוב הקוריאנית

JON MATTAENG או בקיצור JMT ("טעים בטירוף" בקוריאנית), שנפתחה לאחרונה בדרום נחלת בנימין בתל אביב, מגיעה כדי לפצות על הפער. המשלוח שהגיע משם היה לא פחות מחוויה סנסורית מטלטלת – קליידוסקופ של צבעים נועזים וטעמים עוצמתיים, חריפים ומורכבים, המהדהדים את האווירה האינטנסיבית של "משחקי הדיונון".

גולת הכותרת הייתה ה"שניצל קרוי דה ג'י פאי", יצירת כלאיים קולינרית שמקורה בטייוואן אך אומצה בחום על ידי הקוריאנים. השניצל הגיע ארוז בקפידה בקרטון שטוח, שנקרע באמצעו כדי לחשוף יחידה מונומנטלית של בשר עוף פריך ועסיסי. גודלו האדיר אילץ אותנו לאחוז בו בשתי ידיים, בעוד תיבול השום הארומטי והגוג'יגארו העשיר העניקו לו פיקנטיות מתוחכמת ומענגת (79 שקלים). גם ה"קורן דוג" (32 שקלים) הצליח למשוך תשומת לב – שיפוד גבינת מוצרלה לוהטת עטופה בבלילה פריכה ומטוגנת, ומעוטרת בפסי איולי גוצ'וג'אנג שהוסיפו עומק טעמים חמים ומעודנים, וכל זה על מקל.

קורן דוג JMT (צילום: אמיר מנחם)
קורן דוג JMT (צילום: אמיר מנחם)

התפריט של JMT מבטיח מסע קולינרי מרתק, עם כנפיים קריספיות במיוחד הודות לטכניקת הטיגון הכפול הייחודית, קימצ'י אותנטי שעבר תהליך פרמנטציה מוקפד במקום, קערות ביבימבאפ מסורתיות ועשירות, גימבאפ (סושי קוריאני) וצ'יפס מושחת ברוטב גבינה אנין ובתיבול אבקתי של צ'ילי קוריאני הדרי. JMT מצליחה להנגיש את עושר הטעמים של קוריאה הדרומית בביצוע מדויק, ומספקת חוויה קולינרית מיוחדת ששווה לנסות. 

JMT – ג׳ון מטאנג, אחוזת בית 3, תל אביב, 03־5783696 (לא כשר)

תענוגות הקיפולים

בפינה פסטורלית ביקנעם המושבה פורח גן עדן קטן של בצקים וניחוחות משכרים - "ליבי פטיסרי", פרי יצירתם של הקונדיטורים המוכשרים לבנת ומקס פרץ. השניים, שדרכיהם הצטלבו במטבחי "דלאל" התל־אביבית, הביאו ניצוץ פריזאי אל הנוף הגלילי. כל קרואסון, כל גלגל, כל קובייה, מעידים על עבודת יד קפדנית ואהבה אין קץ לבצק. אי אפשר שלא להתפעל מאינספור הקיפולים העדינים, היוצרים שכבות מושלמות, אווריריות ופריכות, בדומה לאלה של המאפים המשובחים ביותר ברובעי האופים בפריז. הניחוח החמאתי העשיר ממלא את האוויר ומגרה את בלוטות הטעם עוד לפני הביס הראשון.

ליבי פטיסרי- קוביית סמורס (צילום: סופגי)
ליבי פטיסרי- קוביית סמורס (צילום: סופגי)

במלוחים, מוצעים שילובים יצירתיים של גבינות בושה עשירות, גראטן תפוחי אדמה קרמי ועשבי בר טריים. גם בגזרת המתוקים הדמיון פורץ גבולות. קוביית הסמורס נראית כחלום שוקולדי עם קרמו עשיר ומרשמלו ביתי שרוף. הפאן דה מי תותים מציג הרמוניה מופלאה של בריוש מקורמל, קרם דיפלומט עדין וקונפי תותים עז טעם.

"ליבי פטיסרי" משלבת תשוקה, יצירתיות ואיכות בלתי מתפשרת. ביקור חובה לכל חובבי המאפים, בין שאתם תושבי האזור ובין שרק עוברים בסביבה.

"ליבי פטיסרי", אגרא, יקנעם המושבה, 052־2828979 (כשר)

הטאבון מארח

מלון ענבל בירושלים מחזיר את אירוע הקיץ של אוכל הרחוב: בימי ראשון עד חמישי (החל מ־18:00) תוגש לאורחי המלון ולאורחים מבחוץ חגיגה חלבית וכשרה של מאפים מהטאבון, שילוו בעמדות אוכל רחוב: פלאפל, נודלס, שפע סלטים טריים, מאזטים וממרחים – והכל ללא הגבלה (137 שקלים לאדם). בין המאפים שיפיק הטאבון: בולגרית ומוצרלה עם עלי אורגנו, עגבניות שרי ושום, תרד ובצל ירוק. בין המטעמים בעמדות: פלאפל בבצל וסומאק, מחמארה, מסבחה, צזיקי יווני, נודלס עם סלמון ונודלס צמחוני.

אוכל רחוב במלון ענבל (צילום: איתמר גינזבורג)
אוכל רחוב במלון ענבל (צילום: איתמר גינזבורג)

מלון ענבל, רח' ז'בוטינסקי 3, פארק הפעמון, ירושלים (כשר)

בלוגרים מבשלים

כמעט בכל בית בישראל קיים מכשיר נינג'ה. אז למה שלא תוקם מסעדת נינג'ה? באירוע EAT בתל אביב בשבוע הבא יקים המותג הפופולרי מסעדת רחוב בהשתתפות מיטב בלוגרי האוכל של ישראל. עומר מילר יכין קריספי צ'יקן בנינג'ה גריל; קובי אדרי ישב לצד הנינג'ה סמארט ויכין בשר מפורק בלחמניית פרצל; גל זהבי יטגן צ'יפס אמסטרדם בסיר הדו־קומתי; יונית צוקרמן תצלה קבב מעושן על גריל המעשנה וליאור קוקה תציע גלידות מההנינג'ה קרימי.

מוצרי החוץ של נינג'ה - גריל חיצוני מעשנה וטאבון אובן (צילום: יחצ שריג)
מוצרי החוץ של נינג'ה - גריל חיצוני מעשנה וטאבון אובן (צילום: יחצ שריג)

19־22 במאי, מ־18:00, פארק צ'ארלס קלור, תל אביב. הכניסה חופשית (כשר)