במלון סטאי ביפו, על מרפסת שטופת שמש הצופה אל הגלים הכחולים, נפתח לאחרונה פרק חדש ומרגש בעולם הקולינריה היפנית ושמו "Japoon". זוהי הגרסה הכשרה, המקומית, למסעדה המצליחה ממיאמי שמבטיחה סושי גורמה ברמה אחרת. והיא בהחלט מקיימת.
הדגש כאן הוא ללא ספק על איכות חומרי הגלם, ובכל מנה ניכרת ההקפדה היתרה על טריות ועל טעם. רולי המאקי הייחודיים הם יצירות אמנות קטנות, המשלבות טעמים עדינים עם מרקמים מפתיעים. הסשימי, שנפרס במיומנות, נימוח בפה ומשקף את איכות הדגה המובחרת. גם הניגירי, פרוסות הדג המבריקות המונחות על כרית אורז מושלמת, מעיד על תשומת לב מרבית לפרטים הקטנים.
האסתטיקה של המנות משלימה את החוויה – כל צלחת היא קומפוזיציה הרמונית של צבעים וצורות, ותורם גם הנוף עוצר הנשימה הנשקף מהמרפסת. “Japoon" מציעה לא רק ארוחה, אלא מפגש אלגנטי בין אוכל יפני משובח לנוף תל־אביבי מרהיב.
סוד הידית המתנתקת
לציון 75 שנות פעילות, מותג כלי הבישול והאפייה הישראלי “סולתם" מציג את סדרת “CLIPPER" – שלוש ערכות כלי בישול חכמות. הסדרה מטמיעה פטנט ידיות מודולריות ייחודי, המאפשר חיבור וניתוק של הידית מכל כלי, ובכך משדרג את חוויית הבישול, הארגון וההגשה. מעבר חלק מהכיריים אל התנור לצורך אפייה או צלייה מתאפשר בלחיצה פשוטה, מבטל את השימוש בכלי נוסף ומקצר את זמן ההכנה. המשכיות זו בתהליך הבישול תורמת לשמירה מיטבית על חום ואדים בתוך הכלי, ומבטיחה דיוק אופטימלי בתוצאות, תוך מיצוי טעמים עשירים.
הכלים עשויים מיציקת אלומיניום איכותית, המבטיחה עמידות לאורך זמן ופיזור חום אחיד. פנים הכלים מצופה ב־Non Stick בעל ארבע שכבות, המונע הידבקות מזון ומאפשר בישול בריא בשימוש מינימלי בשמן. הציפוי בטוח לשימוש ואינו מכיל חומרים מזיקים כקדמיום או עופרת. הכלים מתאימים לשימוש על כל סוגי הכיריים ובתנור עד 180 מעלות, ונוחים לניקוי במדיח כלים.