ביפו הושק לאחרונה "Yam" – מיזם קולינרי ואירוח חדשני בהובלת השף תומר אגאי, שעומד גם מאחורי מסעדת 'סנטה קתרינה', בשיתוף פעולה עם קבוצת המסעדנים "עץ הזית אירועים". המתחם, שהוקם בהשקעה של כ־7 מיליון שקלים, מציע חוויית אירועים יוקרתיים לצד ארוחות טעימות כשרות במתכונת שטרם נראתה בישראל.
המקום ממוקם בראש צוק המשקיף לים הפתוח ומאפשר אירוח של עד 350 מוזמנים. המתחם מציע חללים מעוצבים, תפריט קפדני ושירות מקצועי, ומתוכנן לאירוח של עד 350 משתתפים.בנוסף לאירועים פרטיים ועסקיים, מתקיימות במקום גם ארוחות טעימות במסלול תחנות, הכוללות מנות בהשראת מטבחים שונים מרחבי העולם.
הקונספט כולל מסע טעימות כשר שנערך בערבים נבחרים, ונמשך כשלוש שעות. הוא כולל שמונה מנות עונתיות המושפעות ממטבחי ספרד, יפן, מרוקו וצרפת, תוך שילוב אלמנטים מהמטבח הים-תיכוני. הסועדים נעים בין תחנות במתחם – החצרות, הבר, המדשאות והחללים הפנימיים – כאשר בכל אחת מהן מוגשת מנה ייחודית עם משקה אלכוהולי תואם.
בין המנות המוגשות ניתן למצוא מרק סאלמורחו עם שיפוד דג ים, סביצ'ה טונה עם בורגול, סשימי ילו טייל צרוב, קיבנייה בלו פין טונה, נאגטס לוקוס בציפוי קדאיף, בויאבז בהשראת מרק חרירה, סטייק טונה עם רוטב דמי-גלאס ועוד. הקינוחים משתנים בהתאם לעונה. את החוויה משלימים נוף פנורמי לים ומוזיקה חיה של DJ.
על פי הנהלת המתחם, במסגרת אסטרטגיית המחירים מוצעים תפריטים במנעד רחב – החל ממסע טעימות במחיר של כ־800 ש"ח לסועד ועד לאירועים פרטיים בהם עלות הארוחה עומדת על כ־450 ש"ח לסועד. כל המנות מבוססות על חומרי גלם טריים ומקומיים, ועוברות תהליך הכנה קפדני בעבודת יד.
השף תומר אגאי, שבין היתר עבד במסעדות מישלן ועמד מאחורי מסעדת 'סנטה קתרינה', מוביל את המיזם הקולינרי תוך התאמה למטבח הכשר, עם דגש על טכניקות בישול מגוונות והשפעות בינלאומיות