מהלך מפתיע: השף הישראלי אוהד אמזלג, שביסס את מעמדו כאחד השפים המובילים בפריז וזכה להמלצת מישלן על מסעדתו “גפן”, עוזב אותה לטובת אתגר חדש - תפקיד שף ראשי של קבוצת המלונות היוקרתית La CLE group.
לאחר תקופה בה ביסס את מעמדו כאחד השפים המובילים בקולינריה הישראלית והפריזאית, אמזלג מתחיל אתגר חדש ונחשב - שף ראשי של קבוצת המלונות היוקרתית La CLE group hotels הכוללת מלונות בקאן, ניס, אונטיב ופריז.
בין מלונות הקבוצה הידועים: מלון ספא וילה קאן (Spa Vila Hotel Cannes), מלון בל פלאז’ קאן (Belle Plage Cannes), מלון באשומון פריז (Hotel Bachaumont Paris) ואת מלון נשיונל פריז (Hotel National Paris). המינוי מציב את אוהד בחזית סצנת הקולינריה הצרפתית.
קבוצת La CLE צפויה להציג את התפריט הראשון בעיצובו של אמזלג כבר הקיץ.
“גפן” - חלום שהתגשם
בפוסט פרידה אישי ומרגש ששיתף ברשתות החברתיות, הודה אמזלג לצוות “גפן”, לשותפיו ולסועדים הרבים: “אחרי שנתיים מרגשות, אני נפרד מ’גפן’ - המקום שבו שמתי את הלב, הנשמה, וכל מה שאני יודע ואוהב באוכל”.
“‘גפן’ הייתה הרבה יותר ממסעדה. היא הייתה חלום שהתגשם”, כתב אמזלג. “מהרגע הראשון היה ברור שזו מסעדה שבאה לעשות משהו אחר - שפה קולינרית שנשענת על עולמות מרתקים ושונים”.
אמזלג חשף בפוסט כי “אז הגיע ה-7 באוקטובר. מתוך תחושת שליחות עמוקה, החלטתי להפוך את גפן לכשרה. זו הייתה בחירה שנגעה בלב של אנשים בכל העולם - במיוחד כאן בצרפת ובישראל”.
הוא אף פירט את ההישגים שצבר עם “גפן”: “זכיתי עם גפן להמון רגעי גאווה: נכנסנו לספרי מישלן, למדריך גו-מיו, ולעיתון לה פיגארו, שבחר בגפן כאחת מ-20 המסעדות הטובות בצרפת. היו פרסים, אזכורים, רשימות המתנה שלא נגמרו.
״אבל יותר מהכול - היו שם האנשים”, הדגיש אמזלג. “הצוות הנדיר שצעד איתי לאורך כל הדרך, והקהל שלא הפסיק להפתיע באהבה, בהתרגשות, ובתגובות שנכנסו ישר ללב”.
בסיום הפוסט הודה השף: “תודה מכל הלב לכל מי שלקח חלק במסע של גפן. זה לא מובן מאליו. לשותפים שפתחו איתי את המסעדה, ולצוות המופלא במטבח ובפלור אני בטוח שתמשיכו לקצור פירות ולהביא המון גאווה. אני תמיד כאן בשבילכם, לכל דבר שתצטרכו. ‘גפן’ היא הבית שלי. משהו שיצרתי מאפס, שקשור אליי ללב. ותמיד אהיה כאן בשבילכם”.