מה מתבשל בעיר? ארבע חוויות אוכל שאסור לפספס

מהארוחה האינטימית של קואה קון לק ועד הפרויקט הכי נוצץ של TEGUI בסוהו האוס: 4 חוויות אוכל חמות שאסור לכם לפספס

ליאל עזור צילום: פרטי
קואה קון לק של בית תאילנדי מארחת את יקב הרי גליל
קואה קון לק של בית תאילנדי מארחת את יקב הרי גליל | צילום: יהונתן בן חיים
5
גלריה

הקיץ כבר כאן, וזה בדיוק הזמן לצאת מהשגרה ולגלות מה מתבשל בעולם הקולינריה המקומי. הנה כמה חדשות אוכל טריות שתשמחו להכניס ללו״ז הקרוב שלכם.

הקונספט? מנות קלילות אבל מספקות, כאלה שמתאימות לארוחת צהריים באמצע יום עבודה או למפגש עם חברים. בתפריט אפשר למצוא מנות על בסיס אטריות או אורז, גרסאות חדשות למנות ערב מוכרות, וגם חידושים כמו פאד סיאייו גאי, פאד קפאו בגרסת צהריים, לברק פריך עטוף תמרינדי פיקנטי, ועוד.

חובבי השיתוף ישמחו לדעת שהשיקו גם שתי ארוחות חלוקה זוגיות בסגנון איסאן, ממש כמו שהיו אוכלים בתאילנד — כל המנות נוחתות במרכז השולחן. אחת הארוחות נגישה וקלאסית, השנייה מעט יותר חריפה והרפתקנית.

לצד כל זה יש גם תפריט דרינקים קליל — כמו טוניק סודה של נעמה (24 ₪), שפריצים צבעוניים (38 ₪), קוקטיילים מבוססי רום וג׳ין (48 ₪), וגם קראף יין (98 ₪). טווח המחירים בתפריט נע בין 24 ל-308 ₪ (הארוחות הזוגיות הן 288 ₪ ו-308 ₪ בהתאמה).

תפריט צהריים חדש בקאב קם
תפריט צהריים חדש בקאב קם | צילום: תולי מיטלמן

קואה קון לק הוא חלל קטן ואינטימי (6 שולחנות בלבד) שמארח ארוחות ייחודיות בהרכב משתנה. כל ארוחה מורכבת מ־11 מנות שנבנות ע"י השף יריב מלילי, בתיבול תאילנדי עז, ומלוות בתפריט שתייה שמותאם במיוחד. הפעם, מדובר ב־5 כוסות יין של יקב הרי גליל שיסופקו עם הסברים מנציגי היקב במהלך הארוחה.

מנות לדוגמה: קוי פלה דיפ - אינטיאס נא קצוץ בסכין, בתיבול איסאן, כוסברה, נענע, בצל סגול, "קאו קואה", לימון, הרבה חריף וחלמון ביצת שליו; טורו דג ים - פרוסות טורו דג ים נא ב"פריק נאם פלה", שום ונענע;

קואה קון לק מארחת את יקב הרי גליל
קואה קון לק מארחת את יקב הרי גליל | צילום: יהונתן בן חיים

מי שמביא אותה לישראל הוא השף המעוטר ג׳רמן מרטיטגי, מהשמות הבולטים בקולינריה העולמית. מדובר בפתיחה מחודשת של המסעדה, לראשונה מאז נסגרה ב-2022 — ובפעם הראשונה בישראל.

האירועים יתקיימו ב-SOHO HOUSE תל אביב, לאורך שלושה שבועות (9–28 ביוני), ויכללו:

הפרויקט הקולינרי מבית אמריקן אקספרס וראונד טייבלס
הפרויקט הקולינרי מבית אמריקן אקספרס וראונד טייבלס | צילום: Marcelo Sefton

הסניף כשר למהדרין ומעוצב בסגנון בראסרי אירופי. בשעות היום יוגשו בו ארוחות בוקר ובראנץ׳, ובערב הוא יהפוך לבר אלכוהולי עם פינגר פוד, טאפסים ומנות שף מגוונות.

בין המנות בתפריט: ברוסקטת טונה אדומה (62 ₪), סביצ׳ה דג ים (67 ₪), סיגר דג ים (54 ₪), טאקוס טונה אדומה (57 ₪), באצ׳יוליני תרד וגבינות (74 ₪) ועוד. בנוסף, תפריט יינות בוטיק כשרים עם מעל 20 סוגים, ותפריט קוקטיילים מיוחד לסניף זה.

הסניף החדש כולל גם חלל VIP לאירועים פרטיים, כחלק מהמגמה ההולכת וגוברת לשלב חוויית אירוח עם מסעדנות עילית.

קיטשן בראסרי שדרות ממילא
קיטשן בראסרי שדרות ממילא | צילום: יחצ

תגיות:
מסעדות
/
אוכל
/
חדשות אוכל
/
קולינריה
/
פרויקט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף