תלם: המסעדה החדשה שמבשלת באהבה מהשורש

השף של תריסר חוזר עם מסעדה שנראית פשוטה אך מפתיעה בצלחת. אווירה שכונתית, מנות מדויקות, ואהבה לירקות שעושה את כל ההבדל

ליאל עזור צילום: פרטי
השף ענר בן רפאל פורמן
השף ענר בן רפאל פורמן | צילום: אסף קרלה
3
גלריה

בתלם הירק הוא הכוכב: לא כתוספת, אלא כל הסיפור. המטבח שואב השראה מלבנט, מהים התיכון ומהחיים עצמם – עם חגיגת ירקות טריים, דגים ובשרים, שכולם מוגשים עם מינימום התחכמויות ומקסימום חומר גלם.

תלם - פיצטה עם תאנים ובר בלאן
תלם - פיצטה עם תאנים ובר בלאן | צילום: שחף סגל

בין המנות שכבר מסומנות ככוכבות:

תפריט היינות והקוקטיילים:

את תפריט היינות המוקפד, בו מככבים יינות ישראליים לצד תוויות ים-תיכוניות, אצר הסומלייה של תריסר, אופיר אוסקר (44–68 ₪ לכוס). גם בגזרת האלכוהול היצירתי לא חסרה מחשבה: תפריט הקוקטיילים של תלם (56–64 ₪), שנבנה על בסיס פירות וירקות עונתיים, נרקח על ידי המיקסולוג ומנהל המסעדה רז אלבו – והוא מלא בהפתעות. בין השאר תמצאו שם את Rambam Fashioned – שילוב נועז של ג'ק דניאלס, קורדיאל דלעת וביטר הרמב"ם, או את Beetroots – קלבדוס, ליקר סלק צבעוני, גרנדין ולימון – קוקטייל שמוכיח שגם סלק יודע להיות כוכב.

תלם - עגבניות, מוצרלה בקונסומה עגבניות שרי
תלם - עגבניות, מוצרלה בקונסומה עגבניות שרי | צילום: אסף קרלה

ומה עם הילדים?

אל תדאגו כי בתלם חשבו גם עליהם: שניצל ופירה או צ'יפס (46 ₪), מקלות ירקות (22 ₪), פסטה אדומה ולבנה (42 ₪) ופיצטה מרגריטה (54 ₪).

תגיות:
המבורגר
/
מסעדה
/
מסעדות
/
קולינריה
/
מסעדות שף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף