בתלם הירק הוא הכוכב: לא כתוספת, אלא כל הסיפור. המטבח שואב השראה מלבנט, מהים התיכון ומהחיים עצמם – עם חגיגת ירקות טריים, דגים ובשרים, שכולם מוגשים עם מינימום התחכמויות ומקסימום חומר גלם.
בין המנות שכבר מסומנות ככוכבות:
תפריט היינות והקוקטיילים:
את תפריט היינות המוקפד, בו מככבים יינות ישראליים לצד תוויות ים-תיכוניות, אצר הסומלייה של תריסר, אופיר אוסקר (44–68 ₪ לכוס). גם בגזרת האלכוהול היצירתי לא חסרה מחשבה: תפריט הקוקטיילים של תלם (56–64 ₪), שנבנה על בסיס פירות וירקות עונתיים, נרקח על ידי המיקסולוג ומנהל המסעדה רז אלבו – והוא מלא בהפתעות. בין השאר תמצאו שם את Rambam Fashioned – שילוב נועז של ג'ק דניאלס, קורדיאל דלעת וביטר הרמב"ם, או את Beetroots – קלבדוס, ליקר סלק צבעוני, גרנדין ולימון – קוקטייל שמוכיח שגם סלק יודע להיות כוכב.
ומה עם הילדים?
אל תדאגו כי בתלם חשבו גם עליהם: שניצל ופירה או צ'יפס (46 ₪), מקלות ירקות (22 ₪), פסטה אדומה ולבנה (42 ₪) ופיצטה מרגריטה (54 ₪).