הקיץ כבר כאן, והוא מביא איתו לא רק שמש – אלא גם יצירתיות קולינרית. מסעדות ברחבי הארץ מחדשות תפריטים, מציגות קונספטים עונתיים, פותחות פופ־אפים ואפילו ממציאות מחדש את הפיצה. זה הזמן לטעום, לגלות ולהתאהב מחדש באוכל שהוא הרבה מעבר למה שמונח על הצלחת – אלא חוויה, סיפור והשראה. הנה 6 מסעדות ותפריטים חדשים שיכניסו אתכם לאווירת קיץ כמו שצריך – מרעננים, מושקעים, ומעוררי תיאבון.
תחת ידיו של השף גל בן משה (שזכה בכוכב מישלן שישי על מסעדת PRISM בברלין), פאסטל מציגה תפריט קיץ שכולו דיוק, רעננות וחיבור מרתק בין טכניקות עולמיות לחומרי גלם מקומיים. מנות כמו כנאפה סרטנים כחולים (138 ₪), פנצנלה עם בוראטה (94 ₪), דג ים תיכון עם קרם כרובית (178 ₪) וקינוח לימון עוצר נשימה (66 ₪) – הן רק טעימה ממה שמחכה לכם במסעדה.
שיתוף פעולה בין רשת ביגה ליוצרת התוכן שחר חיון הביא לעולם את תפריט ה־Skintalk – מנות עם ערכים תזונתיים, שמזינות גם את העור, השיער והנשמה. בין המנות: הבול של שחר – יוגורט חלבון עם פירות וגרנולה (54 ₪), גרניטה קפה קינמון (23 ₪), שייק סופר פוד ירוק (35 ₪), פוקה סלמון אסייתי (78 ₪), טוסט טונה אבוקדו (45 ₪) ועלי ניסואז ממולאים (45 ₪).
בלב שרונה בתל אביב נפתח בר־Raw בשם OKOKO, שמציע מנות חיות, טבעיות, לא מעובדות – אבל עשירות בטעם, מרקם וטכניקות כמו אוסמוזה, התססה וייבוש בהקפאה. בין המנות: שייק OKAKAO עם חמאת קקאו ושברי פולי קקאו (40 ₪), כריך KO עם סלמון ולמון גראס (28 ₪), סלט ROOTS צבעוני ומרענן (42 ₪), פס תמרים עם חמאת אגוזים (12 ₪), ובול אסאי עם גרנולה ופירות טריים (48 ₪).
פוד טראק שכונתי שמרגיש כמו נחת מברוקלין, עם בצק פריך, תוספות יצירתיות ואווירה רגועה. אלטר פיצה בהרצליה מציעה פיצות מיוחדות כמו קרם סלק עם גורגונזולה (94 ₪), ים תיכון עם גבינת פטה ואופציה לאנשובי (98 ₪), וביאנקה עם שמנת וגרידת לימון (94 ₪), לצד פסטות טריות, סלטים וטירמיסו – הכל באווירה של חופש ואיכות.
מסעדת פופ אנד פופ מתחדשת בקיץ עם מנות קלילות ועשירות כמו סביצ'ה מנגו (93 ₪), אנטריקוט טורקי (131 ₪), דניס קוקוס כרובית (146 ₪), בומבי באטר צ’יקן (102 ₪) וקינוח בננות עם קרמל והל (63 ₪). יש גם Happy Hour של 1+1 על קוקטיילים בימים שני עד חמישי.