השף שמביא את הים לירושלים: מה קורה כשדג פוגש אבטיח?

השף אברהם פרייזן מציג "ימים של דגים" במסעדת 02 במלון ענבל ב-15-31 ביולי. תפריט עונתי עם שילובים נועזים כמו טונה עם דובדבנים ופלמידה עם אבטיח. המסורת הקולינרית הירושלמית שמביאה את הים להרים

מיטל שרעבי צילום: פרטי
ימים של דגים ב-02
ימים של דגים ב-02 | צילום: עוז אוחיון
2
גלריה

בעוד ירושלים רחוקה מהים, השף אברהם פרייזן מוכיח שאפשר להביא את הים אליה. המסעדה שלו, 02 במלון ענבל, מציגה גם השנה את "ימים של דגים" - תפריט עונתי שהפך למסורת מוכרת ומוערכת.

בין 15-31 ביולי, המסעדה שמככבת תדיר ברשימת המסעדות הכשרות הטובות בישראל תציג מדי ערב תפריט ספיישלים יצירתי. פרייזן משלב את מיטב התוצרת הימית הטרייה של אותו היום עם נגיעות ים-תיכוניות עדכניות.

שילובים נועזים ובלתי שגרתיים

מה שמבדיל את התפריט הזה הוא הגישה הנועזת של פרייזן לשילוב טעמים. הוא יוצר הרכבים מפתיעים שמעוררים סקרנות.

ימים של דגים ב-02
ימים של דגים ב-02 | צילום: עוז אוחיון

קחו לדוגמה את הקרודו טונה אלבקור עם דובדבנים וכוסברה, או את הלקרדה פלמידה אדומה עם אבטיח ווינגרט שזיף בוסר. אלה שילובים שלא תמצאו בכל מסעדה, ושמציגים את היכולת של השף לחשוב מחוץ לקופסה.

הקונפי פלמידה ב"מים משוגעים" עם שרי וקלמטה נשמע כמו הרפתקה קולינרית, בעוד שהסביצ'ה אינטיאס עם פאקוס צלוי וחיטה מציגה פרשנות מעניינת לקלאסיקה.

התפריט המיוחד מוצע לצד התפריט הרגיל של המסעדה, כך שמי שלא בטוח בהרפתקאות הקולינריות יכול עדיין להנות מהמנות המוכרות.

תגיות:
ירושלים
/
דגים
/
מסעדות כשרות
/
בית מלון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף