בעיר שבה פיתות נפגשות עם חריף בכל פינה, קשה להתבלט באמת. אבל חומוס אחד הצליח לעשות את הבלתי יאומן - להפוך למותג מקומי ולמוסד על זמני בבאר שבע. “חומוס סעיד" הוא לא עוד מסעדה - הוא סיפור אהבה של תושבי הדרום עם טעם שמקורו הרחק בצפון, בעיר העתיקה של עכו, ומשם - היישר לצלחות הבאר-שבעיות.
הכול התחיל לפי כמעט עשרים שנה, כשחאת’ם נסאסרה, בן למשפחה בדואית מהנגב ואוהב חומוס מושבע, הגשים חלום ישן. לאחר אינספור ביקורים בעכו וניסיונות בלתי פוסקים, הצליח לשכנע את סעיד האגדי - מייסד חומוס סעיד המקורי שבעיר העתיקה - לשתף אותו ברזי המתכון. התוצאה: מנות מוקפדות להפליא, עם טחינה תלת-יומית שמיוצרת במקום למען טריות מקסימלית, גרגרים שמתבשלים לאט לאט על האש, ופול חם שמלטף כל ביס.
אחד הסודות לפופולריות של המקום הוא לא רק באיכות, אלא גם בתמחור ההוגן. מנת חומוס פול/ גרגרים תעלה לכם 29 שקלים, שקשוקה ביתית - 30 שקלים, ולמי שרוצה לפתוח את התיאבון - 7 כדורי פלאפל זהובים ב-5 שקלים בלבד. ככה פשוט, בלי טריקים ובלי פלצנות.
התגובות של הלקוחות מדברות בעד עצמן. עדי מלצר, תושבת באר שבע, מספרת בהתרגשות: “חומוס חלק וכייפי בפה. מכורה לחומוס שלו כבר שנים. חומוס חלומות."
דניאל אדר, לקוח נוסף, מוסיף המלצה חמה: "החומוס מספר 1 בדרום. רק שם אני אוכל חומוס וממליץ גם לכם… תזמינו את המשולש - חומוס, פול, מסבחה - עם ביצה. הכי טעים בעולם. נעשה בעבודת יד ולא במעבד מזון. חומוס שאין שני לו בעיר באר שבע והסביבה - וזה בדוק. בנוסף, האוכל נקי ואיכותי".
אבל "חומוס סעיד" הוא לא רק אוכל טוב. בעידן של מתחים גוברים בדרום, המקום מצליח לייצר אי של שפיות - נקודת מפגש בין מגזרים, עדות וטעמים.