פילה שלם של סלמון, שמוגש בתיבול לימון עדין ועשבי תיבול, מחבר בין המטבח הים־תיכוני לאירופי, בעוד שהפרגית בסגנון אסיאתי על גחלים, בשילוב עם אטריות ביצים תאילנדיות, קופצת למזרח הרחוק, עם ניחוחות מתוקים־מלוחים וארומטיים. אפילו הסלטים מספרים סיפור של חיבורים: החומוס והסחוג המזרח־תיכוניים פוגשים את השומר הקלוי עם שמן הזית והגזרים המתוקים בקינמון על פריקה – מנה מיוחדת שמביאה טוויסט מקורי לטעמי המזרח הקרוב.
את התפריט הוא בונה מדי יום על בסיס חומרי גלם איכותיים וטריים בלבד: “הבישול בריא. יש הקפדה על מליחות עדינה ועל טעמים מאוזנים. הדיירים כאן צעירים, בני 70, והם עדיין נהנים ממסעדנות טובה ומנסיעות לחו"ל, ורגילים לסטנדרטים גבוהים. אנחנו שומרים על הרמה הגבוהה שהם רגילים אליה".
כשיש דיירים שמצבם הבריאותי מכתיב תפריט מסוים, מכינים להם אוכל מדויק לפי הוראות הרופאים. פעם בשבוע השף מכניס למטבח את אחד הדיירים, כדי שיבשל עם הצוות מנה שהכין בבית במשך עשרות שנים. לא מזמן הכינה דיירת ממוצא עיראקי קובה חמוסטה לכולם, ולפני כן הכינה דיירת אחרת עוגת דובוש הונגרית.
על תזמורת "נווה אביב" מקבוצת ישראל קנדה מנצח יורם בן פורת, שבעברו שימש כסו-שף ועד היום הוא מבין עניין ושם דגש מיוחד לתחום הקולינרי. "מדובר בפרויקט ראשון מסוגו בישראל שמביא את עולם הדיור המוגן לרמה חדשה של יוקרה, פרטיות ושירותים מתקדמים", הוא אומר. "אנחנו גאים להוביל שינוי תפיסתי ולספק לדיירינו את איכות החיים שהם ראויים לה בגיל השלישי".
פסטיבל השפים בנמל
“פורט שף", נמל תל אביב