מופע הבשרים: למה פיטמאסטר זה יותר מסתם ארוחה

מסעדת בשרים שהפכה לחוויה קולינרית מלאה עם מופע חי, שולחנות משותפים ושבע מנות בשר שמוגשות בגלים. כשהבשר פוגש תיאטרון - התוצאה מפתיעה ומשמחת

מיטל שרעבי צילום: פרטי
פיטמאסטר
פיטמאסטר | צילום: גיל אבירם
4
גלריה

יש מקומות שאתה הולך אליהם לאכול, ויש מקומות שאתה הולך אליהם לחוות משהו. פיטמאסטר שייך בבירור לקטגוריה השנייה. זו לא מסעדת בשרים רגילה - זה מופע קולינרי שלם שמתחיל עוד לפני שהמנה הראשונה מגיעה לשולחן.

הרעיון פשוט וגאוני בו זמנית: אין תפריט, אין בחירה, יש רק חוויה. שבע מנות בשר משתנות שמוגשות בגלים, בליווי פיטמאסטר שמוביל את הערב באנרגיה מטורפת וידע שמרשים. זה כמו לשבת בסדר פסח של אוהבי בשר - יש טקס, יש הסברים, ויש הרבה אוכל טוב.

מה קורה שם בעצם?

הגעתי לסניף בפתח תקוה עם ציפיות מעורבות. הרי מה זה בעצם מופע בשרים? התשובה התבררה די מהר: זה בדיוק מה שצריך לקרות כשמישהו מחליט לקחת את האהבה שלו לבשר ולהפוך אותה למשהו מקצועי ומהנה.

פיטמאסטר
פיטמאסטר | צילום: אפיק גבאי

השולחנות המשותפים, שבהתחלה נראו לי מפחידים קצת, התבררו כאחד הדברים הכי נחמדים בחוויה. ישבתי לצד זוג שהגיע לחגוג יום הולדת, ולצדם חבורת גברים רעבה. תוך כמה דקות כולנו כבר דיברנו על הבשר, על החיים, ועל איך זה שמעולם לא חשבנו על רעיון כזה.

הפיטמאסטר עצמו - בערב שלי זה היה כפיר גולדהמר, אחד המייסדים - הוא לא סתם טבח שמכין אוכל. הוא כמו מנחה טלוויזיה שמכיר את הקהל שלו, יודע בדיוק מתי להיות רציני ומתי לבדח, ובעיקר - מכיר את הבשר שלו לפרטי פרטים. לאורך הארוחה הוא תיבל את המנות בסיפורים על חיו, משפחותו והתחביבים שלו. תיבל את הערב איתו - ודאג להרים את האווירה, אביעד יצחקי, שותף נוסף.

הבשר עצמו

ועכשיו למה שחשוב: האוכל. שבע מנות שמשתנות כל ערב, אבל מה שקבוע זה הרמה. התחלנו עם אסאדו שעבר עישון ארוך וטיפול מדויק, והמשכנו עם אנטריקוט שצלוי על גחלים לדרגת מדיום פרפקט. כל נתח הגיע עם הסבר מפורט על מקור הבשר, דרך ההכנה, והדרך הטובה ביותר לאכול אותו. היה שם אפילו נתח בשר רך רך עם רוטב קוריאני, סלטון קטן ובצל מוחמץ לצד טורטיות.

פיטמאסטר
פיטמאסטר | צילום: אפיק גבאי

מה שהכי הרשים אותי זה שלא היה אף נתח שהיה "מילוי". אפילו החזה אווז עם הגלייז המתקתק, שיכול היה להיות גימיק, היה מוכן בצורה מושלמת ויצר איזון נפלא עם הבשרים הכבדים יותר.

לצד הבשרים הגיעו תוספות משתנות, סלטים טריים, ירקות צלויים - ובעיקר - שתייה חופשית של בירה, יין אדום, מים וסודה. במחיר של 289 שקל (לא כולל שירות) זה מרגיש כמו עסקה הוגנת, במיוחד כשחושבים על זה שזו חוויה של שלוש שעות ולא סתם ארוחה.

הקהילתיות שעובדת

הדבר שהכי הפתיע אותי זה כמה החוויה הקהילתית עובדת. לאורך הערב הפיטמאסטר מגריל משתתפים שונים לעזור עם הכנת המנות, מה שיוצר מעורבות ושמחה אמיתיות. זה יכול היה להיות מביך או מאולץ, אבל זה מרגיש טבעי כיפי.

כשהבחור שליד קם לעזור לחתוך בשר לקוביות, כל השולחן מריע לו. כשצמד חברים עולה לעשות משימה אחרת, כולם משתתקים ונותנים להם את הבמה . זה הסוג של דבר שיכול היה להיות קרינג', אבל כאן זה מרגיש אמיתי ומחבר. כן, גם כשהחבורה שליד מחליטה לקום ולרקוד בין מנה למנה.

פיטמאסטר
פיטמאסטר | צילום: גיל אבירם

למי זה מתאים?

פיטמאסטר זה לא למי שרוצה ארוחה שקטה ואינטימית. זה מופע, זה רועש, זה חברותי. אם אתם אוהבים בשר, אוהבים אנשים, ולא מפחדים מחוויות חדשות - זה בדיוק בשבילכם.

הסניפים של פיטמאסטר כשרים (ובירושלים אפילו מהדרין), אז זה פותח את האפשרויות גם למי שמחזיק כשרות. יש סניפים בפתח תקווה, ירושלים, באר שבע ובאלונים, וכפי שנראה - בקרוב גם בחו"ל.

בשורה התחתונה, לפעמים אתה הולך למקום ומבין שמישהו פשוט חשב על משהו חכם וביצע אותו טוב. פיטמאסטר זה המקום הזה. זה לא רק בשר טוב (ואם זה בשר מעולה), זה חוויה שמצליחה להיות מהנה מבלי להיות מאולצת, קהילתית מבלי להיות פולשנית, ובעיקר - בלתי נשכחת.

הזמנת מקומות חובה בוואטסאפ: 073-2777777, כי זה מקום שממלא את עצמו מהר. ובצדק.

תגיות:
פתח תקווה
/
ירושלים
/
באר שבע
/
בשרים
/
ארוחה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף