הפתיתים הם רק ההתחלה: מצאנו את המקום הנועז בדרום הארץ

הפתיתים במלון עין גדי לא מהווים רק מחווה נוסטלגית לחדר האוכל הקיבוצי שממנו צמח המלון, אלא דוגמה מבריקה לחשיבה מחוץ לקופסה | זו רק אחת משלל מנות יצירתיות ונועזות שאכלנו בבר הנוודים “באובר”

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קציצות ערוק מלון עין גדי
קציצות ערוק מלון עין גדי | צילום: דודי מוסקוביץ
2
גלריה

הפתיתים, אותה המצאה ישראלית גאונית מבית מדרשו של דוד בן־גוריון, נוצרו בתקופת הצנע והפכו לחלק בלתי נפרד מהזהות הקולינרית שלנו. במלון עין גדי הם זוכים, בהתאם, לטיפול של כבוד. המנה אינה רק מחווה נוסטלגית לחדר האוכל הקיבוצי שממנו צמח המלון, אלא דוגמה מבריקה לחשיבה מחוץ לקופסה. הפתיתים מבושלים כאן בטכניקת בישול של ריזוטו איטלקי, והתוצאה היא מנה עשירה, קרמית, עם עומק טעמים מפתיע, המעלה את “אורז בן־גוריון” לדרגת גורמה.

זו רק אחת משלל מנות יצירתיות ונועזות שאכלנו בבר הנוודים “באובר”, שנקרא על שם שני עצי הבאובב הוותיקים ביותר בקיבוץ, והוא המסעדה החלבית החדשה במלון, בניצוחו של שף פלורין, בוגר רשתות לאונרדו, ווסט והולידיי אין. השם “בר נוודים” נבחר לא במקרה: הוא נועד לשקף את רוח הטיול והמסעות במדבר ואת המגוון התרבותי של הנוודים שעברו באזור זה לאורך ההיסטוריה. המסעדה מציעה חוויה אינטימית ונעימה, המשלבת בין יופיו הפראי של המדבר  לבין קולינריה מדויקת ומפתיעה.

מלבי זעפרן תפוז
מלבי זעפרן תפוז | צילום: דודי מוסקוביץ

טעמנו קציצות ערוק באלדי – קציצות ירק מסורתיות, עסיסיות ומתובלות בעדינות (59 שקלים), וגם תרבוש עממי, מנה שמזכירה בורקס חם ופריך ומגישה פרשנות משודרגת למאפה העממי האהוב (62 שקלים). רגע השיא היה בהגעת המסבחה – שמבוססת על גבינות, טוויסט חכם של מסבחת החומוס הקלאסית. המסבחה החלבית, במרקם גס, בטעמים עשירים, עם שברי פיסטוק מעל, מזמינה לנגב ולהתענג על המרקם הייחודי והמפתיע. דוגמה מושלמת לחיבור בין המטבח המקומי, המדברי, לבין טרנדים קולינריים (49 שקלים).

היצירתיות נמשכה בשווארמה דג לברק על פיתה. השף לוקח את המנה האייקונית של השווארמה הבשרית ומעניק לה פרשנות ימית מרהיבה עם נתחי לברק עדינים, מתובלים ומבושלים בצורה מושלמת, המוגשים על פיתה טרייה או על פרנה. זהו מפגש מרתק בין המטבח המקומי לנגיעות של המזרח הרחוק, שמזכיר את הטרנדים האסייתיים שמשתלבים כיום במטבחים רבים. המנה היא עדות לחיבור לקיבוץ, לטבע ולחומרי הגלם המקומיים - מלבד הדג כמובן (79 שקלים).

בתפריט הקינוחים אל תפספסו את המלבי זעפרן תפוז – מעדן כתום יפהפה, מעודן וייחודי, שסוגר את הארוחה בטעם מזרח תיכוני קסום. השילוב בין הזעפרן האקזוטי, חמיצות התפוז והמרקם הקטיפתי של המלבי יוצר חוויה מרעננת ומנחמת כאחד (35 שקלים).

“היום, לא מספיקים רק נוף יפה או חדרים נעימים. האורחים מחפשים את החוויה השלמה, והאוכל הוא חלק עצום מזה”, מסבירה רווי רז, מנכ”ל תאגיד התיירות והמלון. "השינוי הקולינרי במלון הוא הוכחה לכך שגם במקום שנדמה שאנחנו מכירים, תמיד אפשר לחדש וליצור חוויה שתשאיר למבקרים טעם מתוק של עוד. בשנים האחרונות עבר המלון תהליך עומק קולינרי, שהפך אותו למרכז גסטרונומי מפתיע, המשלב בריאות, חדשנות והוקרה לשורשים המקומיים. זוהי חוויה שהופכת את השהות במקום לשלמה ומעשירה".

המסע הקולינרי במלון נמשך בחדר האוכל המרכזי, המציע בופה עשיר ומגוון. מה שמייחד אותו הוא הדגש הבלתי מתפשר על בריאות: כמעט ללא טיגון, ועם מינימום מוצרים מעובדים או עתירי קלוריות. השפע והצבעוניות, חומרי הגלם הטריים והטעמים המקומיים (התמרים והמנגו הם מיבול הקיבוץ) מוכיחים שניתן לשלב בין בריאות לטעם מעולה. “רצינו ליצור חוויה קולינרית שתדבר אל הלב של האורחים, שתהיה בריאה, טעימה וגם מפתיעה”, אומר שף פלורין.

“באובר" וחדר האוכל במלון עין גדי, קיבוץ עין גדי, טלפון 6043* (כשר)

תגיות:
מסעדות
/
אוכל
/
פתיתים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף