מעגבנייה לאמנות: המסעדה שבה הירק הפך לישות פועמת על הצלחת

“צפון אברקסס" בתל אביב מגשימה את חזונו של אייל שני ומציגה חוויה אמנותית יוצאת דופן, מעבר להיותה מוסד מזון משובח ביותר, בין תחרות קשה מלכתחילה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אייל שני
אייל שני | צילום: צילום מסך מתוך האינסטגרם
5
גלריה

“צפון אברקסס", מעוזו הצפוני של שני בתל אביב, אינה עוד מסעדה. זהו היכל פולחן לחומר הגלם, המקום שבו הירק משיל מעליו את אבק הפשטות והופך לישות, למהות, לנפש פועמת על הצלחת. שם, בין קירות ומרפסת הגולשת לרחוב, מגיח לעולם חזון שבמרכזו שיחה בין אדם לאדמה, בין יד לירק.

אייל שני
אייל שני | צילום: אסף קרלה

המנה הראשונה שעלתה אל הבמה, זקופה וקרה בתוך כוס מרטיני עדינה, הייתה גספצ’ו עגבניית מגי. זו לא סתם עגבנייה, כי אם עגבניית מגי, שהבשילה בשיא אונה, נבחרה בקפידה, נגררה אל הקור, נחלטה, נטמעה במעטפת של שמן זית שמעניק לה סמיכות, בשר, עומק. היא רוקדת על הלשון בריקוד מתוק־חמוץ מפתיע, מתפוצצת ברעננות שמבקשת להרוות את צימאונך.

מעליה ניצב ביופיו הדקיק מאפה מקל, פוקאצ’ה ארוכה ורזה, ערומה מכל קישוט מיותר, אצילית, עם פריכות שמימית שמתגלה בביס ראשון. היא נועדה לניגוב תחתית הכוס, לספיגת כל טיפה של גספצ’ו, כאילו חומדת להאריך את הרגע הנדיר. זהו רגע של גילוי שבו הירק נוגע בך בעדינות (42 שקל).

ברוסקטה אלבקור היא למעשה פסל – עשוי מלחם קלוי במידה מדויקת, עליו שכבת חמאה וטונה אלבקור, בשרה הנקי משוח בעדינות, ומעל הכל, נוצות של בצל ירוק, זקופות, דקיקות, מגינות על העדינות של הטונה. הן גם מעניקות חריפות עדינה, פולשניות במקצת, מנכיחות את ירק השדה על גבי הים, מפגישות שני עולמות בקריצה אחת של טעם (92 שקל).

פפר סטייק בורגר, צפון אברקסס
פפר סטייק בורגר, צפון אברקסס | צילום: שי נייבורג

לסיום נחתנו אל בטן האדמה, אל הבורגר פפר סטייק. לא המבורגר, כי אם קציצה עצומת ממדים, יצור כוחני, בגודל של כדור טניס. החוץ של הבורגר צרוב, חרוך, שחום, קראנצ’י, כמעט אגרסיבי. אך תוכו, הו, תוכו – הפתעה טהורה, עולם שלם של טרטר מצוין, בשר נא, קצוץ באהבה, מתובל בעדינות, קר, רך, נכנע ללשון. הניגוד הזה, בין החוץ הגס, הקשוח, לבין הפנים הענוג, הרך, המתמסר כמעט, הוא סוד הקסם.

מפגש הניגודים הזה מתרחש בפה ומותיר אותו פעור פה, נדהם מהתעוזה, מהביצוע, מהיכולת של השף להפוך נתח בשר ליצור בעל פנים מתחלפים (148 שקל).

הצלחה דקה

“דומינו’ס פיצה" משיקה את Crispy Pizza - פיצה דקה־דקה עשויה בצק חדש וקריספי במיוחד, ומחולקת לריבועים כיפיים לאכילה. הפיצה, המגיעה לישראל לאחר הצלחה בארצות הברית, אנגליה ואוסטרליה, מציעה חוויית ביס קלילה ופריכה שאי אפשר להפסיק.

מעבר לטעמה המשגע, הדקיקות הקיצונית של הבצק מאפשרת סעודה קלילה יותר, ואף קלורית פחות מסעודת פיצה מסורתית. קריספי פיצה מגיעה בגודל משפחתי במחיר 72.90 שקלים למשלוח. מומלץ להזמין עד שתי תוספות.

קריספי פיצה, דומינוס פיצה
קריספי פיצה, דומינוס פיצה | צילום: יחצ

ביקורת כלים

שייק בשטח: “כאמא לפעוטות, המחשבה להכין אוכל מזין בשטח תמיד הייתה סיוט. אבל Ninja Blast Max שינה לי את החיים. בטיול בגינה, כשהקטן שלי דרש פירות מרוסקים, שלפתי את השייקר האלחוטי הזה, ובלחיצת כפתור אחת הוא טרף את הפירות הקפואים עם קצת יוגורט וריסק אותם למחית חלקה ומושלמת. בלי כבלים, בלי חיפוש שקעים. בתוך שניות היה לנו שייק טרי ומלא ויטמינים, והילד מאושר" (מתוך ביקורת אמיתית של נסיינית). 429 שקלים, להשיג באתר שריג ואצל המשווקים המורשים כמו מחסני חשמל, אלמ, שק"ם ועוד.

שייק בשטח, ninja blast max
שייק בשטח, ninja blast max | צילום: יחצ
תגיות:
תל אביב
/
מסעדות
/
אוכל
/
אייל שני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף