הקונדיטוריה שמסרבת להפוך לרשת – ומצליחה בגדול: "מקום עם אופי"

"נדב קינוחים" ברמת ישי הפך ממטבח קטן למסעדה מבוקשת, עם מאות לקוחות קבועים ותור קבוע בסופ"ש: "לא רצינו שאנשים רק ייכנסו וילכו. רצינו שהם ירגישו משהו"

בתיה גלעדי צילום: ללא
נדב קינוחים
נדב קינוחים | צילום: בתיה גלעדי
5
גלריה

רוב הסיכויים שאם אתם גרים בעמק יזרעאל - או מטיילים צפונה - או חיים בישראל - כבר שמעתם על “נדב קינוחים”. אולי אפילו עמדתם בתור הארוך של שישי בבוקר, אולי קניתם קפה ומאפה בדרך לטיול, אולי אכלתם שם עם ההורים והיום אתם מגיעים עם הילדים. אבל מאחורי השם שנשמע כמעט גנרי מסתתר סיפור של התמדה, אהבה למקצוע, והחלטה לא להפוך לעוד רשת - אלא ל"מקום עם אופי", כמו שאומרים הבעלים.

"אנחנו מקבלים כמעט כל יום הצעות לפתוח סניפים", מספר אוהד מור. "מכל מקום בארץ ובעולם. אבל אנחנו לא מעוניינים. זה שלנו – וזה נשאר כך". במקום הזה עובדים היום מעל 100 עובדים, ביניהם 20 רק בייצור. "אנחנו מייצרים הכול במקום – עוגות שמרים, עוגות בחושות, מוסים, קישים, עוגיות, לחמים, גלידות, ממרחים, לזניות ופסטות טריות. יש לנו קונדיטוריה שהיא גן משחקים".

נדב קינוחים
נדב קינוחים | צילום: בתיה גלעדי

המקום פועל כל השבוע (למעט שבת – המקום כשר), ולא רחוק ממנו פועל גם מתחם לאירועים, שהושק בשקט לאחר ה־7 באוקטובר - ללא פרסום. "לא הרגשנו בנוח לפרסם בזמן כזה. עכשיו זה רץ מפה לאוזן", אומר אוהד.

"לשמרים יש לנו אהבה מיוחדת"

אכלתי שם פסטה ירוקים עם ברוקולי, תרד, אספרגוס ואפונה ברוטב שמנת עם פסטו. המנה הייתה משביעה, אל דנטה כמו שאני אוהבת, ועמדה בכבוד במחיר של 68 שקל. לצידה הזמנתי סלט חסות עם עגבניות, בצל סגול, בולגרית, פרמז'ן, אגוזים וקרוטונים - ברוטב שמן זית ובלסמי - ב־60 שקל.

נדב קינוחים
נדב קינוחים | צילום: בתיה גלעדי

אחר כך, הסיבה לשמה התכנסנו - המאפים. טעמנו את עוגת השמרים המפורסמת, עם שוקולד איכותי בכמות מדויקת (28 שקל), מאפה שוקולד במילוי קרמי עשיר (19 שקל) ופאי פירות העונה (32 שקל). כולם היו גדולים, יפים, ומספיקים לשניים.

השניים מספרים על עובדים שנשארים איתם עשרות שנים, על משפחות שחוזרות שוב ושוב, ועל כך שהם עצמם מגיעים לעסק מדי יום - בארבע וחצי לפנות בוקר. "אנחנו חלק מהתהליך", אומר מור. "לא רצינו שאנשים רק ייכנסו וילכו. רצינו שהם ירגישו משהו".

והוא מוסיף: "יש אנשים שאכלו אצלנו קיש לפני עשר שנים, ומבקשים לאכול אותו שוב – בדיוק כמו אז. מבחינתנו זו הגשמת חלום - לראות דור שני שממשיך את המסורת הזאת".

נדב קינוחים
נדב קינוחים | צילום: הדס ניצן

“נדב קינוחים” הוא מקום שבו תמיד תזהו מישהו מהעמק - מעין נקודת מפגש. במיוחד בימי חמישי ושישי, כשהמקום מתמלא באנשים שקונים לשבת. אבל לא רק בסופי שבוע – המקום הומה אדם כמעט בכל שעות היום, וקשה מאוד למצוא שולחן פנוי. מי שמחפש שקט ורוגע לא בטוח שימצא אותם כאן, בטח לא בשעות השיא. לכן, אם אתם מתכננים להגיע - מומלץ להזמין מקום מראש ולצפות ללונה פארק של מאפים.

על השולחן יונחו אוטומטית כד מים וכד סודה קרים. ו"ארוחת הבוקר של אוהד" נותרה פשוטה וטובה: ביצה לבחירה, עגבנייה ומלפפון, ארבע פרוסות לחם, חמאה, ריבת הבית וקפה – 54 שקל. מעבר לכך, קפה (גדול) ומאפה ב־30 שקל הם אופציה פופולרית במיוחד, והתפריט מציע גם פסטות לקחת הביתה.

הקינוח הכי מבוקש? עוגת שמרים שוקולד, כמובן. "המוסים עדיין קיימים", הם אומרים, "אבל לשמרים יש לנו אהבה מיוחדת". וכששואלים אותם אם תיארו לעצמם שזה מה שיצמח מהמקום הקטן ההוא בתל אביב, נדב עונה בפשטות: "לא ידענו לאן זה הולך בהתחלה. אבל היום אנחנו יודעים: מסעדה שרצה כבר 25 שנה – כבר יש לה אופי".

נדב קינוחים
נדב קינוחים | צילום: בתיה גלעדי
תגיות:
קינוחים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף