1 השרייה במים, מלח וחומץ
לאחר חיתוך ושטיפה ראשונית של העוף, יש להשרות אותו בקערה גדולה המכילה ליטר מים חמים, ארבע כפות חומץ לבן, שתי כפות מלח ומיץ מלימון אחד. יש להשרות את החתיכות למשך 30 דקות. תערובת זו מסלקת ריחות לא נעימים ועוזרת לנקות את הבשר מחיידקים.
2 משפשפים את חתיכות העוף עם לימון וקמח.
לאחר ההשריה, יש לשטוף היטב את העוף במים זורמים, ולאחר מכן לשפשף כל חתיכה בתערובת של קמח לבן (שתי כפות לקילו) ומיץ לימון. שלב זה מסיר את הריר שגורם ל"ריח" ומסייע להלבין ולנקות לעומק את הבשר.
3 הסירו עודפי שומן ומשקעים.
בעזרת סכין נקייה, חתכו עודפי שומן צהוב, תגיות עור בצוואר ומתחת לכנפיים, וכל כתמי דם או רקמה כהה.
4 שטיפה אחרונה במים קרים.
לאחר שסיימתם לקרצף ולהסיר את העודפים, שטפו את העופות היטב במים קרים, וחזרו על השטיפה מספר פעמים עד שהמים הופכים צלולים ונקיים.
5 יבשו את העוף לפני השרייה או הבישול.
עדיף לייבש את החתיכות בעזרת מגבות נייר מטבח לפני הוספת התבלינים, שכן לחות עודפת מפחיתה את ספיגת הטעמים ומובילה להיווצרות ריח לא רצוי במהלך הבישול.