כבר שנים שלא אכלתי באף אחד מהמקומות. הטעמים כבר לא היו בזיכרון הטרי, והחלטתי לבדוק אם הם שורדים גם את מבחן הזמן.
התחנה הראשונה: שווארמת האחים
התחלתי בשווארמה ופלאפל האחים, שנפתחו ב־2008 ומאז הפכו לשם דבר בעיר התחתית. מג’די, הבעלים, מספר בגאווה על צוות קבוע וותיק, חלקם בני משפחה, ועל סוד ההצלחה: “אנחנו לארג׳ים, נותנים מכל הלב - סלטים חופשי, צ׳יפס חינם, שפע של בשר. לא סופרים מה הסועדים לוקחים - רק רוצים שירגישו בבית.”
הזמנתי פיתה (48 ש”ח), וקיבלתי אותה עם כמות בשר מכובדת וסלטים בשפע. הבשר חתוך דק, שמנוני במידה הנכונה, עם תיבול עדין, בדיוק כמו ששווארמה עגל צריכה להיות: לא רועשת, לא חריפה מדי, אלא פשוט טעימה.
התחנה הבאה: שווארמה חאזן
כמה מטרים משם, נכנסתי לשווארמה חאזן - אחד המוסדות הוותיקים בחיפה. המקום, שפועל כבר 45 שנה, הוקם על ידי הוריו של אליאס, שממשיך לנהל אותו כיום, בעסק אפשר למצוא גם את הבן שלו. ואליאס מספר שגם אשתו והבת בפנים. “עד שקיבלתי את תערובת התבלינים מאבא שלי - יצאה לי הנשמה,” הוא מספר בחיוך.
חשוב לו להבהיר: רק שני סניפים שייכים למשפחה, זה שברחוב דרך יפו, ועוד אחד בקניון חיפה. כל שאר המקומות עם השם “חאזן” לא קשורים אליהם.
אז מה בשורה התחתונה?
שווארמת חאזן - למי שמחפש בשר איכותי ותיבול ייחודי. לא תמצאו שם בר סלטים ענק (יש אחד צנוע) וצ׳יפס במחיר המנה, אבל תמצאו עומק של טעם ודיוק של שנים.
שווארמת האחים - למי שמחבב גם את תוספת הסלטים, לאנשים שאוהבים להרגיש בבית, עם שפע, נדיבות, וצ’יפס בצד בלי קמצנות.