240 טעמים, אווירה של חו"ל ובעלים שחי בירה – כך נראה גן עדן לחובבי בירה

ב״מלצר״ בראשון לציון יש מעל 240 סוגי בירה נדירים, תפריט מושקע ואווירה שמרגישה כמו חו״ל. הגענו לטעום – ויצאנו עם כוס ביד, חיוך ענק וחשק לחזור כבר מחר

מיטל שרעבי צילום: פרטי
מלצר בית בירה
מלצר בית בירה | צילום: אמיר מנחם
4
גלריה

יש מקומות שאתה מגיע אליהם בשביל לשתות כוס בירה טובה, ויש כאלה שאתה נכנס אליהם ומרגיש שנחתת בעולם אחר – צבעוני, מלא ריחות, טעמים וסיפורים. "מלצר – בית בירה ואוכל" שבראשון לציון הוא בדיוק כזה: גן עדן לחובבי בירה עם מעל 240 סוגים מכל העולם, אוכל מושחת שמבקש ללוות כל לגימה, ואווירה שגורמת לך לשכוח שאתה בישראל.

מאחורי המקום עומד עמית מלצר, חובב בירה מושבע, שאסף לאורך שנים אוסף עצום של תחתיות, כוסות ושלטים מרחבי העולם. האוסף הזה, יחד עם האהבה למשקה, הפכו לפני שלוש שנים לבית בירה מרהיב בלב ראשון לציון – כזה שלא תמצאו בשום מקום אחר בארץ.

מלצר - בית בירה
מלצר - בית בירה | צילום: אמיר מנחם

האווירה – בין מוזיאון לפאב אירופי

העיניים מתקשות להחליט לאן להסתכל קודם: תקרת המקום מכוסה באלפי תחתיות צבעוניות, גופי התאורה עשויים מברזי בירה ובקבוקים, ועל הקירות – כוסות אספנים נדירות המסודרות כמו תכשיטים. התחושה היא של טיול לחו״ל, בלי לעבור בנתב״ג.

מאחורי הבר ניצבים כ־20 ברזי בירה, שמתחלפים מדי כמה חודשים. בירות משוקולד ועד תפוזי דם, בירות שהתיישנו בחביות רום או וויסקי, סאוור מורכבות ומהדורות אספנים נדירות – לצד בירת הבית ״מלצר״, שנושאת את פניו של אביו של עמית - דמות שכל מי שמגיע למקום זוכה להכיר מקרוב. לכל בירה מותאמת כוס ותחתית ייחודית, ויש אפילו מגש טעימות למי שלא יודע מאיפה להתחיל.

מלצר - בית בירה
מלצר - בית בירה | צילום: ערן מימון

ומה עם האוכל?

הגענו רעבים, וכמו שצריך, התחלנו עם פוקאצ'ה לוהטת שהגיעה לצד צלחת של "טחינה אגדה" – קרמית, מאוזנת ומושלמת לניגוב. אחריה הגיעה צלחת לוינסקי עם ירקות מוחמצים, גבינות וחריפים, שהרגישה כמו שולחן שוק קטן באמצע הפאב.

למנה עיקרית לקחנו את כריך האסאדו המושחת – לחמניית בריוש רכה, בשר עסיסי, גבינת צ'דר נמסה ובצל מקורמל – ואי אפשר בלי תוספת טבעות בצל פריכות מעל. התוצאה? שילוב ממכר של מתוק, מלוח, רך וקריספי.

המשכנו עם טוסט שיכורים – לחם קסטן עם שלוש סוגי גבינות, בייקון, איולי כמהין, מייפל וקונפי שום. אאם זה לא מספיק, הטוסט מגיע עם נאצ'וס וצ'דר מומס – המנה המושלמת לספוג את הבירה (או שתיים) שלפניה.

מלצר - בית בירה
מלצר - בית בירה | צילום: ערן מימון

לסיכום – בירה, בירה ועוד קצת בירה

"מלצר" הוא מקום שמרגישים בו את הלב של מי שיצר אותו. זה לא עוד בר טרנדי שמחפש להיות הדבר הבא, אלא מוסד שנועד להישאר. מקום שאפשר לבוא אליו עם חברים, לדייט, או אפילו לבד – ולהרגיש תמיד בבית.

אנחנו יצאנו עם חיוך, תחושת שובע נעימה, והחלטה שזו לא הייתה הפעם האחרונה. כי כשטועמים שילוב כזה של בירה נדירה, אוכל מוקפד ואווירה חמה – פשוט חייבים לחזור.

טווח מחירים: מנות ראשונות – 32–68 שקל | עיקריות – 64–92 שקל | מגש טעימות בירה – 52 שקל

תגיות:
ראשון לציון
/
בירות
/
בית בירה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף