ארוחת שישי בערב במלון "התיאטרון" בירושלים: חוויה רב־תרבותית מגוונת והרמונית

הוא נפתח ארבעה חודשים בלבד לפני 7 באוקטובר. תנופת הפריחה הראשונית שלו נעצרה, והוא אירח מפונים מקריית שמונה במשך תקופה ארוכה. כעת, לאחר שהאורחים מהצפון חזרו לבתיהם, המלון משיק עצמו מחדש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ארוחת ערב במלון תיאטרון ירושלים
ארוחת ערב במלון תיאטרון ירושלים | צילום: יחצ
2
גלריה

החזון היה יצירת מלון חדשני, המשלב פאר בסטנדרטים בינלאומיים במורשת התרבותית ובקסם של ירושלים. המלון, המשתייך לאגף היוקרה “MGallery” של קבוצת “Accor” הצרפתית, ממוקם בלב שכונת טלביה ומציע שילוב של שקט פסטורלי עם קרבה למוסדות תרבות מרכזיים. אך מה שמרגש באמת הוא האופן שבו החזון מתורגם לשפה קולינרית, במיוחד בארוחת הערב של יום שישי.

מלון התיאטרון
מלון התיאטרון | צילום: אלון צרפתי

הארוחה במלון "התיאטרון" (350 שקלים לאדם, בהזמנה מראש) אינה עוד בופה חגיגי, אלא מסע קולינרי מרתק, פיוז'ן של מטבחים שמתערבבים ומשלימים זה את זה. כאן נפגשות באופן הרמוני מסורות ערביות, יהודיות, צרפתיות, מרוקאיות ואשכנזיות, ביטוי מוחשי וטעים לשיתוף הפעולה בין השפים, יהודים וערבים, שכל אחד מהם מביא עימו את העולם שבו גדל. זהו מפגש מפתיע בין מנות אשכנזיות שורשיות ככבד קצוץ, גפילטע פיש וקיגל, ובין המנות המרוקאיות והערביות.

מנעד המנות רחב, מפרגית בתבלינים מזרחיים, דרך חריימה לברק מרוקאי ועד צלי בקר ברוטב צרפתי קלאסי. בצלחת אחת, ובמטבח אחד, מתקיימים בכבוד ובהדדיות בצלים ממולאים באורז, צימוקים וסילאן, לצד אסאדו אסייתי עם עצם, ברוטב סויה, סילאן וג'ינג'ר. השפים מצליחים ליצור מנות יצריות ועזות טעם, כמו מסבחה חצילים מטוגנים – מנה מהמטבח הערבי שכוללת חומוס, שקדים, פטרוזיליה ולימון. לדברי אחד השפים, "היה לי משעמם, אז הכנתי מה שאנחנו אוכלים בכפר בבקרים". אמירה זו, המבטאת את הנינוחות ואת הביטחון ביצירה, מדגישה את הכנות והאותנטיות שמאחורי כל מנה.

ארוחת שישי במלון "התיאטרון" היא הרבה יותר מאוסף מנות. זו חוויה רב־תרבותית. היא מהווה הצהרה אופטימית ומרגשת על יכולתם של אנשים מתרבויות שונות להתאחד, ליצור ולבנות משהו חדש וטעים יחד. בתקופה קשה זו, המלון מציע לאורחיו לא רק מקום לנוח, אלא גם מצע רך להתרעננות ולהתחדשות. עבור אלה המבקשים לשרוף את הקלוריות שזה עתה נצרכו, המלון מציע חדר כושר מאובזר ומתקדם הפתוח 24/7, בריכה מקורה ומעוצבת ושפע טיפולים בספא המרגיע.

גריל עושים באהבה

האמירה ב”גריל בר” במבשרת ציון ברורה ומוחלטת: אוכל טרי, פשוט, אבל מוקפד עד לפרט האחרון. כבר בפתיחה, חגיגת המזטים והסלטים, המוכנים כולם במקום, מציפה את השולחן בטעמים של בית. מבחר הסלטים, בתוספת פיתות מהטאבון, במחיר אטרקטיבי של 22 שקלים לסועד, הוא התחלה מושלמת וכיד המלך.

המטבח מתמחה בבשרים על גחלים, והוא עושה זאת במומחיות רבה. נתחי הבשר טריים, משובחים, ומטופלים ביד אמן. סטייק אנטרקוט מיושן 300 גר’ (198 שקלים), וסטייק פילה מיניון (220 שקלים) עשויים בדיוק כפי שהם צריכים להיות. מנות כמו צלעות כבש (198 שקלים) מציגות בשר עסיסי ורך, והשיפודים, שמחירי מנותיהם נעים בין 43 ל־148 שקלים, מהווים אופציה נהדרת למי שרוצה לטעום ממגוון סוגי הבשר

התפריט כולל גם נתחי פרגית (105 שקלים), סיגרים מרוקאיים (45 שקלים) וכנפיים ברוטב צ’ילי מתוק (85 שקלים). העושר הקולינרי, המחירים השפויים, האווירה החמה והאירוח הלבבי הופכים את הביקור במקום לחוויה. “גריל בר” היא מסעדה עם לב.

תגיות:
ירושלים
/
מסעדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף